Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Znojmo přišlo o vedení v tabulce, pražské derby skončilo bez vítěze

Praha – Znojmo už není lídrem 2. fotbalové ligy. Doma prohrálo s Čáslaví a v čele tabulky Znojemské nahradila HFK Olomouc. Pražské derby mezi Bohemians 1905 a Viktorií Žižkov skončilo nerozhodně 1:1. Domácí Klokani mohli v případě vítězství poskočit do čela tabulky, ale nakonec jim patří třetí místo. Třetí vítězství v řadě si připsal Varnsdorf a dál stoupá pořadím. Poslední celek Most dokázal remizovat v Karviné i přesto, že prohrával již o dva góly.

Znojemští fotbalisté
zdroj: ČT24

Znojmo doma prohrálo 1:2 s Čáslaví a přišlo o vedení v 2. lize. Hosté si v prvním poločase vypracovali dvougólové vedení a o tři body je nepřipravilo ani vyloučení Karala z úvodu druhé půle. Znojemští využili přesilovku už jenom ke snížení.

Znojmo bylo aktivnější, jenže jeho akce končily často jen v náznacích. Čáslav se do útoku moc nehrnula, byla ale nadmíru efektivní. Už v šesté minutě zmrazil domácí publikum Krmenčík, když zakončil do prázdné brány akci po pravé. Ještě hůře bylo se Znojemskými ve 22. minutě. Jihomoravané zahrávali roh a z protiútoku se urodila velká šance Čáslavi, kterou sice Hrubý ještě dokázal zlikvidovat, na dorážku Fikejze ale nestačil.

Ve 49. minutě dostal druhou žlutou kartu po faulu na Vašíčka Karal. Pár okamžiků poté byl vykázán i hostující trenér. Přesto mohl zvýšit Efthymiadis, ale v 53. minutě trefil z úhlu tyč. Znojmo přesilovku nedokázalo využít. Gól si museli dát domácí až sami, pas do vápna si do brány nešťastně srazil Pollalis. 

Znojmo - Čáslav 1:2 (0:2)Branky: 71. vlastní Pollalis - 6. Krmenčík, 22. Fikejz. Rozhodčí: Mikel - Tacina, Plesar. ŽK: Buchta, Vašíček, Šilinger - Krmenčík, Karal, P. Efthymiadis, Prášil, Synek. ČK: 49. Karal. Diváci: 510.

Znojmo: Hrubý - Hříbek, Odehnal, Jonov, Šilinger - Okleštěk, Nepožitek (46. Hnaníček), Buchta (65. Lukáš), Lacko, Cihlář (65. Mandula) - Vašíček. Trenér: Kalvoda.

Čáslav: Ducheček - Charuza, Achemaistos, Karal, Kunášek - Pollalis - Prášil, P. Efthymiadis, Krmenčík (68. Kučera, 82. Synek) - Fikejz (76. Blaudet), Ujec. Trenér: Kopecký. 

V prvním poločase měli šance jen aktivnější domácí Bohemians. Po čtvrthodině hry Bartek obešel tři hráče a připravil míč do vápna Neradovi, jehož střelu reflexivně vyrazil brankář Boháč. Nerad měl i druhou větší příležitost Bohemky, ale jeho střela proletěla těsně vedle Boháčovy branky.

Brzy po změně stran šli do vedení hosté. V 53. minutě si na nákop z hloubi pole naběhl Kalod a střelou pod břevno otevřel skóre. Domácí se ale nevzdali, Moravec se ještě ke střele nepropracoval a neuchytila se ani střela Jirouše po Kalinově centru. V 65. minutě si ale Jirouš naběhl na Růžičkovu nabídku a hlavou vstřelil svůj první gól v zelenobílém dresu.

Bohemians pak měli ještě řadu šancí na otočení výsledku. Ale dvě obrovské neproměnil Vyhnal a v závěru těsně přestřelil Jindřišek. 

Bohemians 1905 - Viktoria Žižkov 1:1 (0:0)Branky: 65. Jirouš - 53. Kalod. Rozhodčí: Drábek - Pilný, Arnošt. ŽK: Kalina, Jirouš - Ricka, Sedláček. Diváci: 4133.

Bohemians 1905: Sňozík - Růžička (90. Budínský), Ptáček (62. Vyhnal), Šmíd, Kalina - Moravec, Jindřišek, Nerad, Rada, Bartek - Bálek (46. Jirouš). Trenér: Weber.

Žižkov: Boháč - Kiidron, Čermák, Bodeček, Ricka - Kotyza, Sloboda, Bartl (46. Sedláček), Hílek, Bartošák (85. Mareš) - Kalod (69. Hejný). Trenér: Nádvorník. 

Varnsdorf stoupá tabulkou

Fotbalisté Varnsdorfu v druhé lize potřetí za sebou vyhráli. Po nečekaném vítězství na Žižkově doma porazili Táborsko vysoko 4:1. "Hráči mne totálně zklamali. První poločas jsme nepředvedli prakticky nic. Pak jsme se zlepšili, ale to už domácí vedli o tři branky. Bohužel musím říci, že takto se druhá liga nedá hrát. Hráči musejí mít v zápasech daleko jiný přístup," prohlásil trenér hostů Luboš Zákostelský.

V 16. minutě se uvolnil Schubert a přesnou střelou k tyči otevřel skóre. Šimákovu možnost na druhé straně zneškodnil brankář Kovář a krátce nato Varnsdorf zvýšil z penalty, kterou po faulu na Pimparu proměnil Kotiš. Třetí gól přidal před poločasem Martan, který překonal Fryštáka střelou mezi nohy.

Další penaltu odpískal rozhodčí Franěk po faulu na Schuberta, Martan z ní se štěstím zvýšil na 4:0. Breiteho střelu do horního rohu pak Fryšták vyrazil, v závěru už Varnsdorf polevil a Táborsko se radovalo alespoň z Dobalova snížení. 

Varnsdorf - Táborsko 4:1 (3:0)Branky: 44. a 58. z pen. Martan, 16. Schubert, 25. Kotiš z pen. - 80. Dobal. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Ratajová. ŽK: L. Mach, Kalášek, Strnad, Dobal (všichni Táborsko). Diváci: 620.

Varnsdorf: Kovář - Jakobovský, Pimpara, Zieris, Dobrovolný - Cana, Kotiš (73. Daníček) - Martan (59. R. Mach), Hikspoors (81. Volf), Breite - Schubert. Trenér: Frťala.

Táborsko: Fryšták - Kotrba, Mráz, Gallo, Kalášek (46. Džafič) - Ciferský - Šimák (80. Voráček), Dobal, Kočí, L. Mach (46. Jasanský) - Strnad. Trenér: Zákostelský. 

Karviná na vítězství nedosáhla

Karviná i přes dvougólové vedení nedokázala porazit poslední celek druholigové tabulky, s Mostem doma remizovala 2:2. Slezané začali ve svižném tempu a z přesných Vladavičových přihrávek vytěžili dvougólový náskok, když se trefili Besta a Mišinský. Další tři vyložené brankové šance ale Karviná neproměnila a pykala za to ztrátou bodů.  

Hosté dvakrát udeřili z ojedinělých akcí. V závěru první půle snížil po standardní situaci Lafrance a 11 minut před koncem využil volného prostoru v šestnáctce k vyrovnání Mujagič. Karviná si připsala třetí remízu za sebou a v tabulce je stále nedaleko sestupového pásma. 

Karviná - Most 2:2 (2:1)Branky: 12. Besta, 32. Mišinský - 43. Lafrance, 79. Mujagič. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Hock. ŽK: Hoffmann, Hottek - Belaň, Kotlan, Nguyen, Osumanu. Diváci: 987.

Karviná: Rakovan - Hoffmann, Mikula, O. Cverna, Knötig - Ciku, Gonda (88. Vaclík), Hottek, Vladavič - Besta (60. Vrána), Mišinský (62. Limanovský). Trenér: Pánik.

Most: Belaň - Nguyen, Novotný, Lafrance, Procházka - Mujagič, Pilař, Kotlan, Štefko (77. Nobst), Pospíšil (62. Osumanu, 90.+4 Černý) - Vodička. Trenér: Zach. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články