Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Znojmo otočilo zápas se Sokolovem, Hradec jen remizoval ve Varnsdorfu

Praha - Vedoucí tým druhé ligy Znojmo otočilo dvěma góly ve druhém poločase duel se Sokolovem a po vítězství 2:1 si upevnilo první místo v tabulce. České Budějovice i ve druhém jarním zápasu vstřelily alespoň tři branky a po karanténě se vrátily remízou 4:4 s druhým týmem tabulky Karvinou. Ta díky vyrovnání v 86. minutě udržela jarní neporazitelnost. Hradec Králové nevyužil šanci na posun, když remizoval ve Varnsdorfu 0:0. Ze třetí pozice tak ztrácí bod právě na Karvinou.

Šlágr kola mezi dvěma uchazeči o postup začal lépe Sokolov. V první šanci ještě zachránilo domácí po chybě brankáře břevno, ale ve 40. minutě už hosté vedli po povedené Kratochvílově střele z hranice vápna.

Znojmo ale mezi 65. a 70. minutou obrátilo stav. Po patičce od spoluhráče srovnal hlavou důrazný Ledecký a poté propadl centr z přímého kopu od Oklešťka nečekaně až do sokolovské sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po zápase Znojmo - Sokolov

Budějovice se vrhly hladově do útoku

Jihočeši, kteří kvůli epidemii příušnic nemohli dva týdny hrát, se v utkání 21. kola nedočkavě vrhli do útoku a ve čtvrté minutě po Benátově gólu už vedli. Karviná ale dokázala vyrovnat a po Kalodově brance se jí to ještě před poločasem povedlo i podruhé, střelecky se prosadili Janečka a Urgela.

Dynamo mohlo litovat, že krátce před gólem na 2:2 skončila Kalodova hlavička jen na břevně, ale krátce po změně stran si domácí fanoušci spravili chuť. Šimák z trestného kopu přehodil zeď a karvinský brankář Pindroch neměl šanci. Čtvrtý gól přidal Mareš, ale hostům pak vyšla závěrečná desetiminutovka a přece jen dosáhli na bod. Střídající Zbyněk Pospěch snížil a jeho další střelu pak doklepl do sítě Urgela.

Ústí počtvrté v řadě remizovalo

Fotbalisté Ústí nad Labem v Pardubicích hráli 1:1 a ani v pátém jarním utkání se nedočkali výhry. Domácí vedli od 59. minuty po Řezníčkově trefě, za dvě minuty srovnal Veverka.

Na posledním místě tabulky zůstal nováček z Vyšehradu, který doma prohrál 2:3 s Táborskem. Hostující celek díky třem gólům z úvodního poločasu slavil první výhru od 17. října a vysokého vítězství 5:1 nad Třincem.

Hradec Králové selhal v koncovce

Hradec mohl využít zaváhání Karviné, jenže ve Varnsdorfu neproměnil ani jednu z velkých šancí, když nevyzrál na velmi dobře chytajícího brankáře Porcala. Ten vychytal Malinského i Krmaše, po změně stran skvěle vyškrábl Vlkanovovu střelu do šibenice. Neuspěl ani nejlepší hradecký střelec Pázler, který hlavou zamířil deset minut před koncem těsně vedle.

České Budějovice - Karviná 4:4 (2:2)

Branky: 4. Benát, 31. Kalod, 53. Šimák, 65. Mareš - 45. a 86. Urgela, 23. Janečka, 81. Zb. Pospěch. Rozhodčí: Franěk - Koval, Černý. ŽK: Klesa, Kalod (oba Č. Budějovice).

Pardubice - Ústí nad Labem 1:1 (0:0)

Branky: 59. Řezníček - 61. Veverka. Rozhodčí: Ardeleánu - Vitner, Kotalík. ŽK: Šejvl - Křapka, Peterka, Králík, Eliáš. Diváci: 659.

Vyšehrad - Táborsko 2:3 (1:3)

Branky: 30. Soldát, 55. Vyhnal - 7. Nešický, 41. Ciku, 44. Hanzlík. Rozhodčí: Adámková - Kříž, Peřina. ŽK: Strnad - Ciku, Nešický, Toma. Diváci: 588.

Znojmo - Sokolov 2:1 (0:1)

Branky: 65. Ledecký, 69. Okleštěk - 40. Kratochvíl. Rozhodčí: Machálek - Antoníček, Arnošt. ŽK: Nepožitek, Stáňa (oba Znojmo). Diváci: 1127.

Varnsdorf - Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Lerch - Ratajová, Vitner. ŽK: Martan, Jakovlev - Schwarz, Vlkanova. Diváci: 1030.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články