Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zlín vyhrál v Třinci a zajistil si třetí místo, které může znamenat postup

Praha - V druhé lize se rozhodlo o tom, kdo by za jistých okolností mohl postoupit mezi českou fotbalovou elitu. Pokud Varnsdorf nedostane licenci pro první ligu, mohl by do Synot ligy putovat Zlín, který si díky vítězství 3:0 v Třinci zajistil třetí místo. Moravané sice měli horší skóre než Žižkov, který se stejným počtem 55 bodů skončil čtvrtý, zato ale s Viktorií mají lepší bilanci vzájemných zápasů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Třinec - Zlín

Druhý celek tabulky Varnsdorf nemá vyhovující stadion a jeho působení v příští sezoně nejvyšší soutěže je nejisté. V polovině června se rozhodne, zda Varnsdorf, jenž dnes remizoval 0:0 v Ústí nad Labem, dostane licenci pro první ligu. Severočeský klub si může dojednat pronájem stadionu v jiném městě, ale pouze na rok a musí se zavázat, že do další sezony stihne zrekonstruovat vlastní areál. Podle starosty Varnsdorfu Stanislava Horáčka to však nebude možné stihnout.

Právo na start v příštím prvoligovém ročníku by tak mohlo připadnout dalším týmům v pořadí Fotbalové národní ligy. Zlín v Třinci nakročil k hladké výhře už v úvodní půli, kdy se dvakrát trefil nejlepší týmový střelec Poznar. V nastaveném čase druhého poločasu ještě zvýraznil skóre Matějov.

Moravané získali stejně bodů jako Žižkov (55), ale díky lepším vzájemným zápasům se před něj dostali na bronzovou pozici. Vítěz druhé ligy Olomouc se rozloučil se svými diváky porážkou 0:1 s Viktorií. Pražané začali na Hané výborně a už ve druhé minutě šli do vedení po přímém kopu Bartošáka. Po půlhodině hry mohl vyrovnat Zahradníček, který obešel vyběhnutého gólmana Holého, jenže z úhlu netrefil branku. Ve druhé půli Viktoria náskok udržela a na konci ročníku vyhrála čtvrté utkání za sebou.

Sestupující Most a Kolín zakončily druhou ligu prohrami. Předposlední Most doma podlehl 0:1 Karviné, poslední Kolín ve Znojmě sice vedl, ale nakonec utrpěl porážku 2:3. Nejlepším střelcem soutěže se stal olomoucký útočník Václav Vašíček, který nastřílel 13 branek.

Výsledky 30. kola druhé ligy

Sigma Olomouc - Viktoria Žižkov 0:1 (0:1) Branka: 2. Bartošák. Rozhodčí: Adámková - Caletka, Antoníček. ŽK: Štěrba, Rajnoch - Folprecht, Podrazký, Bazal. Diváci: 3193.

FK Ústí nad Labem - FK Varnsdorf 0:0 Rozhodčí: Jech - Kožár, Melichar. ŽK: Peterka, Vraštil (oba Ústí). Diváci: 1114.

Fotbal Třinec - Fastav Zlín 0:3 (0:2) Branky: 37. a 42. Poznar, 90.+2 Matějov. Rozhodčí: Marek - J. Paták, Hájek. ŽK: Smetana (Třinec). Diváci: 303.

SFC Opava - MFK Frýdek-Místek 2:0 (1:0) Branky: 11. Jurečka, 90. Machálek. Rozhodčí: Hrubeš - Hock, Fišer. ŽK: Svatonský - Mehremič. Diváci: 1720.

MAS Táborsko - Baník Sokolov 2:2 (0:1) Branky: 62. Javorek, 68. Hovorka - 38. Dvořák, 76. Kratochvíl. Rozhodčí: Machálek - Peřina, Urban. ŽK: Hovorka (Táborsko). Diváci: 364.

1. SC Znojmo - FK Kolín 3:2 (1:1) Branky: 35. Ledecký, 56. Žondra, 67. Lapeš - 16. Eliáš, 85. Teplý. Rozhodčí: Julínek - Pelikán, Arnošt. ŽK: Odehnal, Stáňa, Hříbek - Jelínek. Diváci: 341.

Graffin Vlašim - FK Pardubice 1:0 (1:0) Branka: 16. Barák. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Barák, Veselý, Hejný (všichni Vlašim). Diváci: 430.

Baník Most - OKD Karviná 0:1 (0:0) Branka: 52. Urgela. Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Pilný. ŽK: Šural, Koudelka (oba Most). Diváci: 308.  

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články