Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Zlín nezaváhal v Prostějově a vládne druhé lize, Brno narazilo v Chrudimi

Roli favoritů ustáli. Fotbalisté Zlína vyhráli ve vloženém 3. kole druhé ligy na zrekonstruovaném stadionu Prostějova 2:0 brankami Vukadina Vukadinoviče z penalty a Cletuse Nombila a v tabulce se posunuli do čela. Další z aspirantů na postup mezi elitu Brno naopak prohrálo 0:1 v Chrudimi gólem Jana Řezníčka. Na druhou pozici i proto poskočilo "béčko" pražské Slavie, které excelovalo v Líšni, odkud si odvezlo jednoznačné vítězství 4:0.

Fotbalisté Zlína se radují z gólu ve druhé lize
zdroj: facebook.com/FC Zlín

Zlín se v Prostějově, který v obou předchozích utkáních v nové sezoně remizoval 0:0, ujal vedení ve 36. minutě. Faul Ševčíka na Brandnera potrestal z pokutového kopu chladnokrevnou "panenkou" Vukadinovič.

Po změně stran mohl náskok hostujícího mužstva zdvojnásobit Poznar, ale v 72. minutě nepochopitelně orazítkoval ze dvou metrů jen tyč opuštěné domácí svatyně. Ševce jeho selhání mohlo mrzet, ale Matoušek vzápětí tesně minul břevno ranou z voleje. Až v 90. minutě uklidnil favorita tečovanou střelou Nombil a rozhodl o vítězství 2:0.

Chrudim měla proti Zbrojovce i potřebné štěstí, její brankář Šerák si připsal devět zákroků. Nejvíce se blýskl na začátku nastavení, kdy zlikvidoval penaltu zkušenému Potočnému. Brňané předtím trefili i břevno, zareagovat na gól domácího Řezníčka z konce první půle a vyrovnat však nedokázali. Zbrojovka proto podruhé za sebou ztratila body.

Nováček Slavia "B" navázal na výhru z minulého kola v derby nad Spartou. Proti Líšni měl nabito Pikolon - osmnáctiletý útočník se totiž mezi 7. a 56. minutou trefil hned třikrát. Brněnský celek minule proti Žižkovu čtyři góly vstřelil, tentokrát stejný počet branek inkasoval a poprvé v sezoně prohrál.

Drtivý skalp soupeře oslavila i Sparta. Letenské rezervě v domácím duelu s Jihlavou ale výrazně nahrálo vyloučení hostujícího Labarana už ve 4. minutě. Domácí poprvé v sezoně zvítězili. Vysočina je zatím nejhorším týmem druhé ligy a s jediným bodem uzavírá tabulku.

Vedle "béčka" Slavie uspěl i druhý nováček - rezerva Baníku Ostrava. Slezané nečekaně vyhráli na stadionu účastníka jarní baráže o nejvyšší soutěž Táborska. Jihočeši neudrželi vedení, prohráli 1:2 a podruhé za sebou vyšli naprázdno.

Body ztratil i další z účastníků baráže Vyškov, který se v azylu v Drnovicích rozešel smírně 1:1 s Vlašimí. Jihomoravané i potřetí v sezoně remizovali. Nerozhodně 1:1 hrály i olomoucká rezerva s Viktorií Žižkov.

Varnsdorf doma porazil Opavu 3:1 a zůstává neporažen společně se Zlínem, Vlašimí, Vyškovem a Ostravou "B". Navíc má k dobru dohrávku právě se zmíněným týmem Baníku.

3. kolo druhé fotbalové ligy:

Prostějov  Zlín 0:2 (0:1)

Branky: 36. Vukadinovič z pen., 90. Nombil. Rozhodčí: Volek - Podaný, Malimánek. ŽK: Ševčík  Bartošák, Reiter. Diváci: 1680.

Varnsdorf  Opava 3:1 (1:0)

Branky: 38. Ambler, 73. Stradins, 81. Camara - 90.+3 Čejka.
Rozhodčí: Opočenský  Novák, Šafránková. ŽK: Kouřil, Ambler, Osaghae  Rataj, Ondráček, Kozák, Blecha, Rezek. Diváci: 589.

Táborsko  Baník Ostrava B 1:2 (1:1)

Branky: 30. Dordič  41. Kašpárek, 82. Říha. Rozhodčí: Kvítek  Hájek, Beneš. ŽK: Varačka, Kateřiňák, Dordič, Kone  Struhař, Krupička, Sirotek, Reteno, Chvěja, Dvorník (trenér). Diváci: 912.

Sparta Praha "B"  Jihlava 4:0 (3:0)

Branky: 15. Hruška, 22. Osmani, 42. Rus, 73. Hranoš. Rozhodčí: J. Beneš  Ježek, A. Beneš. ŽK: Rus  Absolon (asistent trenéra). ČK: 4. Labaran (Jihlava). Diváci: 334.

Olomouc "B"  Viktoria Žižkov 1:1 (1:1)

Branky: 9. Amasi  4. Fišl. Rozhodčí: Lovětínský  Pečenka, Mojžíš. ŽK: Brožek (trenér), Rydval (vedoucí týmu)  Richter, Toula, Řezáč, Prošek (všichni Žižkov). Diváci: 345.

Chrudim – Zbrojovka Brno 1:0 (1:0)

Branka: 45. Řezníček. Rozhodčí: Trska  Pfeifer, Kotalík. ŽK: Šerák, Skwarczek  Potočný, Nový. Diváci: 1630.

Vyškov  Vlašim 1:1 (1:0)

Branky: 2. Sylla  48. Breda. Rozhodčí. Batík  Žurovec, Lakomý. ŽK: Piško, Mbonu  Onije. Diváci: 759.

Líšeň  Slavia Praha "B" 0:4 (0:2)

Branky: 7., 48. a 56. Pikolon, 18. Trédl. Rozhodčí: Dorušák  Caletka, Bělák. ŽK: Vajner  Trédl, Slončík. Diváci: 772.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články