Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Žižkov poprvé ztratil body, Bohemians 1905 rozstříleli Karvinou

Praha - Fotbalisté Viktorie Žižkov ztratili v pátém kole druhé ligy první body. Podělili se o ně s Mostem po domácí bezbrankové remíze, nicméně stále zůstávají bez inkasovaného gólu a drží první místo v tabulce. Bohemians 1905 zvítězili v pátém kole druhé ligy nad Karvinou 5:1. Mistrovské Ústí nad Labem získalo v druhé lize první body. Po čtyřech prohrách zvítězili v Čáslavi 2:1 a opustili poslední místo.

Žižkovští už ale vedou jen o skóre před Znojmem, které porazilo Zlín 2:0. Zápas rozhodla druhá půle, kterou domácí ovládli, a branky Tomáše Oklešťka a Matúše Lacka je dovedly k vítězství. Zvládli to i bez chybějícího kanonýra Václava Vašíčka.

Tři góly Bohemians 1905 nastříleli už do poločasu, po přestávce se trefili ještě Bálek a střídající Budínský. První minuty zápasu byly přitom vyrovnané, v pokutovém území hostů vládli stopeři Bolf s Cvernou a brankář Rakovan. Zlom přišel ve 20. minutě, kdy Moravec střelou z dvaceti metrů k tyči nedal Rakovanovi šanci. Krátce nato si Nerad na hranici vápna všiml, že karvinský gólman je venku z branky, a ukázkovým lobem ho přehodil.

Hosté snížili, ale v 40. minutě vrátil Pražanům dvougólový náskok Bartek a po změně stran zvýšil Bálek už na 4:1. V 74. minutě pak přišel na hřiště Budínský a záhy se po rychlém protiútoku prosadil i on. Proti střelám Budínského a Kaliny se v závěru vytáhl Rakovan, který tak uchránil Karvinou od ještě většího debaklu.

První výhru - a vůbec body - v sezoně si zajistilo Ústí nad Labem, které loňskou sezonu vyhrálo, do první ligy se však nedostalo kvůli nevyhovujícímu stadionu. O branky severočeského týmu se v závěru první půle postarali Veverka a Volek, za Čáslav snížil střídající Beránek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články