Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Žižkov po výhře nad Střížkovem opět vede tabulku

Praha - Druhou fotbalovou ligu vede po devátém kole opět Žižkov. Zatímco Viktoria doma porazila Bohemians Praha 1:0, dosavadní lídr Bohemians 1905 remizoval bez branek v Čáslavi a po týdnu opět pustil do čela tabulky pražského rivala zpod televizní věže.

Pražské derby rozhodla 74. minuta, kdy rozhodčí odpískal za Jandův faul na pronikajícího Surynka penaltu, kterou s jistotou proměnil Bartl. Žižkov vyhrál čtvrtý z pěti domácích zápasů a odčinil týden starou porážku 0:3 ze Sokolova, kde utrpěl první prohru v sezoně. Bohemians Praha, kteří mají na kontě sedm remíz, přišli o neporazitelnost jako poslední tým v soutěži.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Viktoria Žižkov - Bohemians Praha

V Čáslavi skončila po šesti zápasech vítězná série Bohemians 1905, kteří se s domácím týmem rozešli po remíze 0:0. Pražané útočili na první místo v tabulce, jenže snahy na obou stranách gól nepřinesly.

Sokolovská jízda pokračuje

Třetí místo patří Znojmu, které po sobotní výhře 3:0 ve Vlašimi dokonce přes noc vedlo tabulku. Hosty nasměroval k vítězství dvěma góly v prvním poločase záložník Nepožitek, v závěru přidal třetí branku Vašíček.

Fotbalisté Sokolova ovládli podkrušnohorské derby dvou Baníků v Mostu 3:0 a neprohráli už šestý zápas za sebou. Na lavičce jim přitom chyběl trenér Aleš Jindra, protože má disciplinární trest za kritiku sudího v minulém duelu se Znojmem a vykázání na tribunu. Z vydařeného záskoku se tak mohl radovat sportovní ředitel klubu Vítězslav Hejret.

Ústí se dál trápí

Ani na čtvrtý pokus se nepovedlo v tomto ročníku doma zvítězit fotbalistům Ústí nad Labem. S nováčkem 1. HFK Olomouc uhrál nejlepší tým minulé druholigové sezony bezbrankovou remízu.

Výsledky 9. kola druhé fotbalové ligy

Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1:0 (0:0)
Branka: 74. Bartl z pen. Rozhodčí: Adam - Nádvorník, Kovařík. ŽK: Boháč, Besta, Surynek, Šťastný - Fenyk, Križan, Janda. Diváci: 1415.

Opava - Karviná 1:1 (0:0)
Branky: 60. Kostelný - 84. Besta. Rozhodčí: Mikel - Vysloužil, Tacina. ŽK: Sedláček - Gonda, Mikula. ČK: 61. Vaněk (Karviná). Diváci: 1683.

Vlašim - Znojmo 0:3 (0:2)
Branky: 27. a 41. Nepožitek, 86. Vašíček. Rozhodčí: Kocourek - Pilný, Trávníček. ŽK: Janda, Krob, Starý - Hnaníček. Diváci: 437.

Most - Sokolov 0:3 (0:2)
Branky: 24. Vaněček II., 40. Vondráček, 59. Dvořák II. Rozhodčí: Ochotnický - Gallo, Kotík. ŽK: Lafrance, Procházka, Nobst (všichni Most). Diváci: 525.

Ústí nad Labem - 1. HFK Olomouc 0:0
Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Hock. ŽK: Džuban, Veverka (oba Ústí). ČK: 86. Džuban. Diváci: 1175.

Táborsko - Pardubice 1:1 (0:0)
Branky: 57. Mach - 90. Přibyl. Rozhodčí: Houdek - Zeman, Hrabovský. ŽK: Javůrek, Hundák (oba Pardubice). Diváci: 882.

Čáslav - Bohemians 1905 0:0
Rozhodčí: Bílek - Peřina, Pochylý. ŽK: Fikejz, Ujec, Prášil, Achemaistos - Růžička, Kalina. Diváci: 1685.

Varnsdorf - Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 21. Pimpara, 50. Breite. Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Černý. ŽK: Kotiš - Malcharek, Červenka, Malý, Hájek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články