Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Žižkov po špatných výsledcích sáhl ke změně. Haška na lavičce vystřídal Vavruška

Vstup do sezony měli skvělý, v posledních duelech se ale fotbalistům Žižkova v druhé lize přestalo dařit a vedení Pražanů sáhlo k razantní změně. Viktoria odvolala trenéra Zdeňka Haška a na jeho místo pátý tým tabulky jmenoval do konce podzimní části Davida Vavrušku. Nový trenér poté převezme tým od začátku zimní přípravy.

Zdeněk Hašek
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Dvaapadesátiletý Hašek skončil po porážkách s Ústím nad Labem a Třincem. V klubu bývalý kouč Litoměřic působil od loňského května, Viktorii trénoval spolu s Danielem Veselým a Danielem Sochorem. V minulém ročníku Žižkov skončil na pátém místě.

Na stejné pozici převezme tým Vavruška. "Dle dohody přichází k týmu na zbytek podzimní sezony, poté se vrátí k práci v mládežnické kopané," uvedl na webu Žižkov, který v sedmi dosavadních kolech čtyřikrát vyhrál a třikrát prohrál. Od prvního Hradce Králové ho dělí pět bodů a od sestupových pozic má odstup osmi bodů.

Osmačtyřicetiletý Vavruška už v minulosti na Žižkově působil, vedl ho v sezoně 2016/017. Za sebou má také angažmá v Příbrami, Opavě, Liberci a Teplicích. Asistenty mu budou dělat Sochor a Tomáš Čížek, bývalý hráč Sparty nebo Jablonce, kde dosud působil jako asistent u rezervního týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články