Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Žižkov nakonec bude hrát jen o soutěž níž, Viktoria se přihlásila do ČFL

Praha – Postup do první ligy jim těsně unikl, nakonec budou ale hrát jen třetí nejvyšší soutěž. Fotbalová Viktorie Žižkov nedostala licenci pro druhou ligu a po několika dnech nejistoty, jakou soutěž bude hrát, se nakonec přihlásila do ČFL. V té bude místo 18 startovat nově 20 celků včetně Čáslavi, která původně kvůli administrativní úpravě měla sestoupit do divize.

Žižkov v minulém ročníku Fotbalové národní ligy skončil čtvrtý. Důvody neudělení licence sice oficiálně nebyly zveřejněny, pravděpodobně ale jde o dlouhodobé finanční problémy. Klub podle radnice Prahy 3 dluží téměř milion korun za nájem stadionu a spor už míří k soudu.

Během jara také údajně několik měsíců nedostávali výplaty ani fotbalisté Viktorie. Protože se za Žižkov nenašel žádný náhradník, bude v nové sezoně Fotbalové národní ligy poprvé startovat jen 15 celků.

Zatím se však neví, kde Žižkovští budou třetí ligu hrát. Klubu by mohlo být soudně nařízeno vyklizení stadionu na Seifertově třídě, ale vyloučena prý není ani dohoda o dalším setrvání v areálu pod televizní věží. Spekulovalo se také o hřišti na Vítkově.

"O dalších nezbytných věcech, které se týkají mužstva a podobně, se intenzivně jedná a budeme o nich informovat v okamžiku, kdy budou ke zveřejnění," uvedl Žižkov. 

Čáslav se sice v sezoně zachránila, ale pak měla trochu bizarně doplatit na neoprávněný start hráče Jiren. Devět zápasů, v nichž Ukrajinec Denis Tokar nastoupil, bylo kontumováno ve prospěch soupeřů. Čáslav však Jirny porazila, takže žádné body navíc nedostala a po přepočítání tabulky se propadla na sestupové místo za Union 2013.

Řídící komise pro Čechy dnes ve svém prohlášení uvedla, že při kontrole pochybila a také fotbalista Meteoru Matěj Pikous odehrál na jaře pět utkání, i když nebyl členem FAČR. Tím pádem byl i pražský klub potrestán odpočtem bodů a kontumací. Podle nové tabulky se Čáslav posune na dvanáctou příčku. Zachrání se i patnáctý Union z Nového Bydžova a třetí ligu opustí jen poslední trojice Admira Praha, Chomutov a Meteor.

"Vzhledem k zachování regulérnosti ročníku 2014/15 v ČFL bude 15. místo konečné tabulky nesestupové a ročník 2015/16 bude rozšířen o jedno mužstvo z nižší soutěže na 20 mužstev v ČFL," uvedla komise. Dvacátým celkem v příští sezoně třetí ligy budou Benátky nad Jizerou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články