Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Žižkov má nového majitele, Viktorii chce udržet na domácím stadionu

Praha - Fotbalisty Žižkova by měl z ekonomické krize vyvést nový majitel. Bývalý funkcionář Viktorie Jiří Rýva koupil od Luďka Vinše sto procent akcií klubu. Rýva má dnes jednat se zástupci Prahy 3 o tom, aby tradiční pražský klub mohl zůstat ve svém domácím prostředí na Žižkově. Informuje o tom deník Sport.

Stadion Viktorie Žižkov
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Viktoria se dostala do ekonomické krize, kvůli které nedostala licenci na profesionální soutěže. Proto bude v příští sezoně hrát jen ČFL. Navíc dostala výpověď ze stadionu, neboť na nájemném dluží 900 tisíc korun. "Jsou tam velké dluhy a plno nedořešených věcí," uvedl Rýva.

Nový majitel hodlá klub oddlužit. "Mám lhůtu na oddlužení klubu. Pokud se mi to nepovede, mohu akcie vrátit," řekl Rýva deníku Sport. "Prvotní je pro mě dohoda s městem, protože Viktorka patří na Žižkov. Pokud by měla hrát jinde, nemá cenu, aby vůbec hrála," uvedl.

Rýva nyní intenzivně vyjednává s věřiteli. "Osobu trenéra ani kádr zatím neřeším. Nemůžu je přece oslovovat, když jim nemůžu nic nabídnout," přiznal Rýva. "Věřitelé jsou většinou vstřícní, vědí, že je lepší, když dostanou aspoň něco než nic. Když nebudou přístupní, nebudeme moci nastoupit do soutěže. Byla by škoda, kdyby Viktorka Žižkov měla skončit v propadlišti dějin," dodal pro Sport.

Zdroj
ČTK, isport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články