Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Žižkov i "klokani" prohráli, Znojmo tak vede druhou ligu

Praha - Fotbalisté Žižkova ani Bohemians 1905 nedokázali zvítězit, a tak druhé lize překvapivě vévodí Znojmo. Oba pražské týmy, které spadly z loňského ročníku Gambrinus ligy, v nedělním programu prohrály. Bohemians již po poločase prohrávali s Vlašimí 0:3 - nakonec dokázali pouze snížit na 2:3 - a Žižkov podlehl Karviné na jejím hřišti v poměru 1:2. 

Znojemští fotbalisté
zdroj: ČT24

"Klokani" nezvládli v Ďolíčku první poločas, v němž dostali všechny tři góly. Jako první se prosadil ve 14. minutě Kraus. Domácí fotbalisté odvrátili Krobův roh jen k jeho nohám a Kraus s pomocí břevna otevřel skóre. Bohemians inkasovaná branka nabudila, v největší šanci se ocitl Bartek, ale Tomu nepřekonal. Z rychlého protiútoku opět Krob přesným centrem našel Putze, ten si poradil s bránícím Jindřiškem a přízemní střelou k protější tyči zvýšil náskok Vlašimi.

Kraus těsně před přestávkou zasadil soupeři třetí ránu - Sňozíkův nevydařený odkop vlašimští hráči rozehráli na Pokorného, jeho pokus ještě gólman vyrazil, ale Kraus pohotově dorazil. Po změně stran byli aktivnější hráči Bohemians. V 51. minutě centrující Bartek našel Vyhnala a Toma se po jeho střele natahoval marně. Po šanci hostujícího Jíchy už hráli převážně jen Pražané. Jenže stihli pouze snížit zásluhou Jindřiška, závěrečná Bálkova střela mířila nad branku.

Bohemians 1905 - Vlašim 2:3 (0:3)

Branky: 51. Vyhnal, 78. Jindřišek - 14. a 44 Kraus, 28, Putz. Rozhodčí: Kalenda - Mencl, Černý. ŽK: Šmíd, Kalina - Petrů, Toma. Diváci: 3639

Bohemians 1905: Sňozík - Růžička, Hauer, Šmíd (82. Budínský), Kalina - Moravec, Jindřišek, Nerad (36. Vyhnal), Rada, Bartek - Jirouš (58. Bálek). Trenér: Weber.
Vlašim: Toma - Sus, Petrů, Kucalas, Starý (58. Průcha) - Kraus (79. Macháček), Křeček, Pokorný, Krob - Putz (86. Janda), Jícha. Trenér: Frýdek.

Znojmo vydřelo výhru nad Táborskem

Znojmo postihla zhruba hodinu před začátkem utkání průtrž mračen a hrálo se v chladném počasí. Domácí se snažili být jako favorit kreativnější, naopak hosté se prezentovali přímočařejší a tvrdší hrou a měli šance. Domácí se poté poučili, hru zpřesnili a výrazně otupili útočné snahy soupeře. Sami pak dokázali Táborsko zatlačit, ale bez výraznější odezvy.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z 10. kola druhé fotbalové ligy

Druhá půle se nesla v duchu té první a šancí bylo opět poskrovnu. Znojmu se nedařila kombinace, ale spasily jej standardní situace. V 59. minutě ještě orazítkoval z přímého kopu kapitán Jonov pravou tyč, o devět minut později už se však radoval jeho parťák ze stoperské dvojice Avdič, který se nejlépe zorientoval v závaru před bránou po rohovém kopu.

Znojmo - Táborsko 1:0 (0:0)

Branka: 68. Avdič. Rozhodčí: Ochotnický - Vlasjuk, Gallo. ŽK: Buchta, Hříbek, Vašíček, Šilinger - Ciferský, Strnad, Dobal. Diváci: 410.

Znojmo: Hrubý - Hříbek, Avdič, Jonov, Šilinger - Sukup (90.+1 Cihlář), Nepožitek (84. Hnaníček), Lacko, Buchta, Okleštěk - Vašíček (88. Mandula). Trenér: Kalvoda.
Táborsko: Fryšták - Kotrba, Gallo, Mráz, Smrek (76. Džafič) - Kočí (76. Voráček), Jasanský, Dobal, Cíferský - Strnad, Mach. Trenér: Zákostelský.

Žižkov inkasoval z rohu a přímého kopu, dokázal už jen snížit

Karviná se na vodou nasáklém trávníku ujala vedení už ve čtvrté minutě, kdy se po rohu z pravé strany hlavičkou trefil Vrána. Žižkov sice za stálého deště přebral otěže zápasu, převahu ale Viktoria využít nedokázala. Prosadili se naopak opět domácí a ve 28. minutě z přímého kopu zvýšil na 2:0 Vladavič.

Také po přestávce měl více ze hry Žižkov, ale Karviná odolávala až do poslední minuty, kdy po centru z levé strany stanovil konečný výsledek Sloboda. Karviná bodovala potřetí za sebou. Naopak Pražané, kteří až do osmého kola nenašli přemožitele, prohráli podruhé z posledních tří zápasů.

Karviná - Viktoria Žižkov 2:1 (2:0)

Branky: 4. Vrána, 28. Vladavič - 90. Sloboda. Rozhodčí: Adámek - Pilný, Kotík. ŽK: Vladavič - Hejný. Diváci: 683.

Karviná: Rakovan - O. Cverna, Mikula, V. Cverna, Hoffmann - Ciku, Gonda (76. Fischer), Hottek, Vladavič - Vrána (81. Knötig), Presl (73. A. Besta). Trenér: Pánik.
Žižkov: Kudrna - Šťastný, P. Besta, Kiidron, Čermák - Bartl (33. Kotyza), Sloboda, Hílek, Mareš (73. Bartošák) - Surynek (69. Roubal), Hejný. Trenér: Nádvorník.

Radost fotbalistů Zlína
zdroj: http://www.fctescomazlin.cz

Zlín se konečně dočkal vítězství, porazil Čáslav 3:0

Fotbalisté Zlína se ve druhé lize po šesti zápasech dočkali vítězství. Na domácím hřišti dnes díky dvěma brankám kapitána Tomáše Polácha porazili poslední Čáslav 3:0 a v prvním utkání po odvolání trenéra Aleše Křečka ukončili sérii, během které získali jen dva body.

Zlín - Čáslav 3:0 (2:0)

Branky: 2. a 24. Polách, 90. Bartolomeu. Rozhodčí: Jech - Zeman, Machálek. ŽK: Malý, Bublák - Ujec. Diváci: 763.

Zlín: Kořínek - Pazdera, Malý, Elšík, B. Červenka - Salachna, Polách (81. Matejov), Bublák - Holík (62. Bartolomeu), Malcharek, Hruška (73. Železník). Trenér: Kalivoda.
Čáslav: Ducheček - Achemaistos (84. Leibl), Rendla, Karal, Fikejz (64. Kučera) - Ujec (72. Hodas), Prášil, Efthymiadis, Kunášek - Synek, Krmenčík. Trenéři: Juska a Prášil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články