Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Žižkov dále vévodí druhé lize, Čáslav prohrála s Mostem

Praha - Fotbalisté Žižkova ani v sedmém zápase druhé ligy nenašli přemožitele a po výhře 3:1 nad HFK Olomouc se vrátili do čela tabulky. Žižkov sice dostal první gól v sezoně, stalo se tak ale až v sedmém zápase sezony a výhru domácímu týmu zajistily zásahy Kaloda, Surynka a Bartla. Naopak Čáslav se v druhé lize nadále střelecky trápí: již popáté nedala ani gól a prohrála na domácím hřišti s Mostem 0:3. Nedařilo se Karviné, která prohrála s Varnsdorfem 1:4 a v tabulce je předposlední.

Žižkov se ujal vedení už ve čtvrté minutě, kdy se po centru Čtvrtníčka trefil Kalod. Domácí prvnímu poločasu dominovali a do dvoubrankového vedení je ve 20. minutě poslal ranou po odraženém míči Surynek. Olomouc o přestávce udělala dvě změny v sestavě a už po dvou minutách hry dokázala snížit, když křížnou ranou zpoza vápna překonal Boháče Kobylík. Ukončil tak neprůstřelnost Žižkova, která trvala 587 minut. V nastavení přidal třetí gól Žižkova Bartl.

Bohemians 1905, kteří ztrácejí na Žižkov tři body, se v Opavě ujali vedení ve 13. minutě, kdy se po centru zprava dostal k odraženému míči volný Nerad a s přehledem otevřel skóre. Druhou branku přidal ve 22. minutě Bálek, který po dvou skvělých zákrocích domácího brankáře Květoně protlačil míč za čáru. Po změně stran se trefili také Bartek a Šiml, za domácí snížil Partyš.

To fotbalisté Čáslavi se nadále střelecky trápí. Doma prohráli s Mostem 0:3 a už popáté v dosavadním průběhu soutěže nedali ani gól. Prosadili se jen při výhře 3:0 nad Vlašimí a prohře 1:2 s Ústím nad Labem.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Viktoria Žižkov - 1. HFK Olomouc

Znojmo uhrálo s oslabeným Sokolovem jen remízu 1:1. Domácí navíc bod zachránili bod až deset minut před koncem v době, kdy Západočeši dohrávali po vyloučení Mliky a Machka v devíti. Karviná utrpěla ve Varnsdorfu vysokou porážku 1:4 a v tabulce je předposlední. Dvěma góly ji sestřelil útočník Marek Volf. Varnsdorf je čtvrtý se ztrátou pěti bodů na postupové příčky.

První domácí bod získalo Ústí nad Labem, které doma remizovalo 1:1 s Bohemians Praha. Vítěz minulého ročníku po čtyřech prohrách za sebou v úvodu soutěže slavil v předchozích dvou kolech vítězství v Čáslavi a Mostě, tentokrát se prosadil i doma, když na úvodní gól hostujícího Škody odpověděl vyrovnáním Peterek. Bohemians tak i posedmé v sezoně remizovali.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články