Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Žižkov poprvé pod Vavruškou vyhrál, zdolal Líšeň. Strakovi se v Třinci dál daří

Lídr druhé ligy jede. Fotbalisté Hradce Králové si díky suverénní výhře 5:1 ve šlágru 8. kola nad Ústím nad Labem upevnili vedení v tabulce. Líšeň byla před utkáním se Žižkovem druhá, ovšem Pražané ji přeskočili po vítězství 3:1. Viktoria měnila trenéra a zvítězila poprvé pod Davidem Vavruškou, který v pátek nahradil odvolaného Zdeňka Haška. Na třetí místo tabulky se dostal Prostějov, který zvítězil 2:1 v Chrudimi. Druhou výhru za sebou a sedm bodů v posledních třech zápasech získali pod vedením někdejšího reprezentačního trenéra Františka Straky hráči Třince, kteří vyhráli 2:0 na hřišti posledního Vyšehradu.

Žižkovský Jaroslav Diviš
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Brněnský tým prohrál poprvé v sezoně a kvůli horšímu skóre se propadl na čtvrté místo za Žižkov a Prostějov. Všechny tři týmy ztrácejí pět bodů na vedoucí Hradec Králové.

Viktoria ve svém azylu v Praze na Proseku otevřela skóre v 15. minutě. Po rychlém vhazování se uvolnil u rohového praporku Diviš, poslal míč před branku a po chybě obránce Líšně Ševčíka překonal ekvádorský útočník Augusto Batioja z malého vápna gólmana Veselého.

Krátce po poločase po Divišově střele vyrazil Veselý míč před sebe a Jakub Urbanec skóroval do odkryté branky. Za necelé dvě minuty uprchl opět po pravé straně Diviš, na vzdálenější tyči našel volného Lukáše Zoubeleho a ten poslal míč snadno do sítě.

"Tým má velkou kvalitu v přechodové fázi, bývalým realizačním týmem je výborně připravený. Já hráčům v těch zbývajících zápasech na podzim můžu pomoci jen po mentální stránce," řekl v rozhovoru pro Českou televizi Vavruška, který je na Žižkově jako prozatímní kouč do konce roku. "Kluci si sami o přestávce řekli, že dříve neměli dobré vstupy do druhých poločasů a že musí jít do druhé půle aktivně, a opravdu jim to vyšlo."

Hosté snížili po hodině hry. Muleme fauloval v pokutovém území Paška a nařízenou penaltu proměnil Jaroslav Málek. Žižkov však ve zbytku utkání vedení udržel a mohl se radovat z vítězství po dvou předchozích prohrách.

"Byl to úplně jiný Žižkov, než jsme znali v posledních zápasech. Vedení klubu i nový trenér asi dostali hráče pod tlak. Už to z jeho strany nebyl takový profesorský fotbal, rvali se o každý balon, bylo na nich vidět, že po výměně trenéra chtějí za každou cenu vyhrát. My bohužel udělali tři hrubé chyby v obraně a po nich jsme soupeře posadili na koně," uvedl asistent trenéra Líšně Milan Valachovič.

Ve druhém nedělním utkání zvítězila Vlašim nad pražskou Duklou 1:0 a v tabulce se dostala před svého soupeře na šesté místo. Jediný gól vstřelil ve 42. minutě Marek Červenka. Dukla po čtvrtém zápase bez vítězství klesla s jednobodovou ztrátou na Vlašim na sedmé místo.

Votroci stále drží neporazitelnost

Hradec potvrdil proti Ústí formu a ke dvěma remízám přidal už šestou výhru. Skóre "votroci" otevřeli ve 22. minutě zásluhou Prekopa, krátce po přestávce zvýšil Kateřiňák. Severočeši sice záhy odpověděli gólem Písačky, po hodině hry ale vrátil Hradci dvougólový náskok Záviška. V závěru zápasu vedení lídra navýšili opět Prekop a Samko. Ústí v sezoně prohrálo teprve podruhé.

Prostějov vyhrál počtvrté za sebou. V Chrudimi dostal Hanáky do vedení už v šesté minutě Matoušek. V 57. minutě sice vyrovnal Mužík, ale vítězství Prostějovu zařídil v 65. minutě Bialek.

Fotbalisté Třince potvrdili, že jim Strakův příchod jde k duhu. Po pěti zápasech byli bez bodu poslední, jenže v následných třech získali sedm bodů. Po překvapivé výhře 2:0 v nedělní dohrávce na hřišti Žižkova zvítězili stejným výsledkem na hřišti dalšího pražského klubu Vyšehradu. Ve 39. minutě poslal Slezany do vedení z penalty Javůrek, v závěru výhru potvrdil Stáňa. Vyšehrad zůstává s jedním bodem poslední, Třinec je stále třináctý, na trojici Vlašim, Jihlava, Táborsko ale už ztrácí jen bod.

Právě Táborsko totiž doma podlehlo 1:2 Varnsdorfu, i když v 61. minutě po vlastním gólu Kouřila vedlo. O deset minut později ale vyrovnal Šimon a v nastavení skóre otočil Rudnyckyj. Severočeši se díky druhé výhře v ročníku posunuli na osmou příčku v tabulce.

V páteční předehrávce kola hosté z Blanska rozhodli zápas v Jihlavě po půlhodině, kdy se trefili Filip Žák a Ondřej Sukup, v úvodu druhé půle navíc přidal třetí gól Lukáš Kania. Jihlavští sice snížili v 58. minutě zásluhou Ekvádorce Luise Arroya, v závěru ale podruhé skóroval Kania.

Vysočina, která prohrála ve třetím z posledních čtyř soutěžních zápasů, získala ze čtyř domácích duelů v tomto druholigovém ročníku jediný bod.

8. kolo druhé fotbalové ligy:

Viktoria Žižkov - Líšeň 3:1 (1:0)
Branky: 15. Batioja, 47. Urbanec, 49. Zoubele - 65. Málek z pen. Rozhodčí: Hrubeš - Kotalík, Ratajová. ŽK: Muleme - Silný, Málek, Bednář. Bez diváků.

Hradec Králové - Ústí nad Labem 5:1 (1:0)
Branky: 22. a 76. Prekop, 47. Kateřiňák, 61. Záviška, 83. Samko - 55. Písačka. Rozhodčí: Dubravský - Kubr, Antoníček. ŽK: Kodeš, Král, Urma - Peterka, Hudec, Miskovič. Bez diváků.

Táborsko - Varnsdorf 1:2 (0:0)
Branky: 61. vlastní Kouřil - 71. Šimon, 90.+3. Rudnyckyj. Rozhodčí: Petřík - Mikeska, Mojžíš. ŽK: Schramhauser - Zbrožek. Bez diváků.

Vyšehrad - Třinec 0:2 (0:1)
Branky: 39. Javůrek z pen., 83. Stáňa. Rozhodčí: Černý - Hock, Novák. ŽK: Alexandr, Šandera, Januška - Vaněk, Hýbl, Gáč. Bez diváků.

Chrudim - Prostějov 1:2 (0:1)
Branky: 57. Mužík - 6. Matoušek, 65. Bialek. Rozhodčí: Vojkovský - Melichar, Lakomý. ŽK: Jurásek, Kopřiva (oba Prostějov). Bez diváků.

Jihlava - Blansko 1:4 (0:2)
Branky: 58. Arroyo - 54. a 87. Kania, 32. Žák, 40. Sukup. Rozhodčí: Cieslar - Kotík, Dresler. ŽK: Štefánek - Štrbák, Lahodný. Bez diváků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články