Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vlašim přejela Opavu a zahraje si baráž, kde nebudou scházet ani Slezané

Až poslední kolo druhé ligy rozhodlo o účastnících baráže. V přímém souboji si ji zajistila Vlašim, která před vlastními příznivci zdolala Opavu 3:1. Hosté však dlouho smutnit nemuseli. Čtvrtá Líšeň totiž senzačně prohrála na stadionu sestupujícího Žižkova 1:3, a Slezané proto třetí místo udrželi. Dvojutkání o účast mezi elitou jsou na programu příští týden ve čtvrtek a v neděli. Vlašim začne v Teplicích, Opava odstartuje doma proti Bohemians 1905.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vlašim - Opava

V první půli zářil v dresu Vlašimi Jurásek, který nejprve v 8. minutě otevřel skóre a za půl hodiny připravil druhý gól pro Gninguea. V 77. minutě navíc zvýšil po rohovém kopu střídající Toula, porážku hostujícího celku zmírnil další náhradník Kopečný. Opava ve druhé lize prohrála po 12 zápasech a více než dvou měsících.

"Radost a emoce, které zažíváme, jsou nepopsatelné. Budeme si to pamatovat do konce života, ale ještě nejsme na konci naší cesty. Je to jen krůček a část splnění cíle, který jsme si v kabině dali. Netajili jsme se tím, že chceme postoupit. Uděláme vše pro to, abychom baráž zvládli," uvedl vlašimský trenér Martin Hyský.

"Jsme rádi, že jsme se i přes prohru dostali díky vítězství Žižkova do baráže. Každopádně je třeba se na účast v baráži dívat z pohledu celé sezony, před tímto utkáním jsme neprohráli dvanáctkrát za sebou a tím jsme si to dle mého názoru zasloužili. Po šestém kole jsme navíc byli třináctí a měli pět bodů. Jsme třetí a myslím si, že je to obrovský úspěch," pochvaloval si opavský kouč Roman West.

Na Žižkově poslal Líšeň do vedení po bezbrankové první půli ve 47. minutě Ulbrich, ale hned za minutu odpověděl Bazal. Pražané následně zápas otočili, když mezi 59. a 61. minutou přidali další přesné zásahy Voltr s Novákem. Viktoria na třetí vítězství v druholigové sezoně čekala od 15. července, kdy ve čtvrtém kole porazila B-tým Sparty 3:0.

Zavadil ukončil veleúspěšnou kariéru

Suverénní vítěz z Brna remizoval 1:1 s Táborskem, čtyřiačtyřicetiletý záložník Pavel Zavadil po utkání definitivně ukončil kariéru.

"Končí to tak, jak jsem si přál. Jsem strašně rád, že to dopadlo nejlépe, jak mohlo. Cíl jsme měli od začátku daný a splnili jsme ho s náskokem a s předstihem. A že jsem k tomu mohl přispět, o to je to lepší. Mise byla splněna, jsem spokojený," uvedl Zavadil.

Velezkušený středopolař drží prvoligový věkový rekord, předloni nastoupil k poslednímu utkání v nejvyšší soutěži ještě v opavském dresu ve 42 letech a sedmi měsících. Celkem má mezi tuzemskou elitou na kontě 277 zápasů, v nichž vstřelil 29 gólů. V ročníku 2002/03 získal titul se Spartou. Další start už nepřidá a v příští sezoně se tak nestane nejstarším hráčem soutěže.

"Chtěl bych zůstat u fotbalu. Trenéřina to asi nebude, spíše něco ohledně sportovní stránky, to mě zajímá. Určitě si teď odpočinu, dodělám svou práci a pak začnu řešit, co bude dál. Doufám, že něco dobrého zase začne," přál si Zavadil, který už krátce působil jako sportovní manažer Opavy.

Za Zbrojovku se v posledním utkání ročníku prosadil Jakub Řezníček, jenž se stal nejlepším střelcem soutěže s 18 brankami.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články