Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Karviná se vrací do ligy, o patro níž padá "béčko" Slavie

Je dobojováno. Druhá nejvyšší soutěž má za sebou třicet odehraných kol a z postupu do první ligy se raduje Karviná, která první místo potvrdila výhrou 1:0 nad sestupujícím Třincem. O soutěž níže se propadá B-tým Slavie, jenž v posledním kole prohrál 1:3 s Prostějovem. Baráž o postup do nejvyšší soutěže si zahraje v konečném účtování druhý Vyškov, který čeká souboj se Zlínem. Třetí Příbram se může chystat na barážový duel s Pardubicemi.

Karvinští po podzimní části sezony z pátého místa tabulky ztráceli šest bodů na vedoucí Příbram. Během povedeného jara pouze jednou prohráli a z posledních pěti kol čtyřikrát zvítězili.

Vyškov hrál v Chrudimi bez branek a v baráži se utká se Zlínem. Třetí Příbram, která remizovala na hřišti Táborska 2:2, ve dvojzápase o nejvyšší soutěž nastoupí proti Pardubicím. Druhým sestupujícím do třetí ligy se stal B-tým Slavie, jenž prohrál v Prostějově 1:3.

Hráči Karviné měli od začátku velkou převahu. Třineckého outsidera v prvním poločase několikrát podržel brankář Hasalík, jednou mu pomohlo břevno. Domácí i po změně stran před 3129 diváky dlouho zahazovali šance, ale v 87. minutě o karvinském triumfu rozhodl střídající Bartl.

Slávistickému "béčku" v Prostějově nepomohlo k bodovému zisku ani několik hráčů z A-mužstva. Záložník Hronek v 70. minutě pouze snížil na průběžných 2:1. Pražané, kteří opouštějí druhou ligu po jediné sezoně, doplatili i na domácí vítězství konkurentů v boji o záchranu. Jihlava deklasovala Vlašim 5:0 a Opava zdolala Varnsdorf 2:1 po obratu v závěru.

Vyškov i Příbram shodně ztratily body po třízápasové vítězné sérii. Středočeši dokázali v Táboře dvakrát dotáhnout nepříznivý stav díky brankám Vokřínka a Petráka. Vyškov by dnes první místo a přímý postup vybojoval pouze v případě, že by porazil Chrudim a Karviná by podlehla Třinci.

Výsledky 30. kola druhé fotbalové ligy

Karviná – Třinec 1:0 (0:0)
Branka: 87. Bartl. Rozhodčí: Radina – Leška, Hádek. Bez karet. Diváci: 3129.

Táborsko – Příbram 2:2 (1:0)
Branky: 34. Kronus, 76. Tusjak – 66. Vokřínek, 82. Petrák. Rozhodčí: Starý – Kotalík, Cichra. ŽK: Tusjak, Alexandr – Dudl. Diváci: 1058.

Chrudim – Vyškov 0:0
Rozhodčí: Klíma – Šimáček, Černoevič. ŽK: Svoboda, Záviška, Sotorník – Ramathan. Diváci: 980.

Prostějov – Slavia Praha B 3:1 (1:0)
Branky: 36. Chvěja, 68. Koudelka, 90.+5 Elbel – 70. Hronek. Rozhodčí: Zelinka – Podaný, Hurich. ŽK: Gábriš, Schaffartzik, Vlachovský – Beran, Bořil. Diváci: 1200.

Jihlava – Vlašim 5:0 (2:0)
Branky: 30. a 61. Araujo-Wilson, 4. Křehlík, 69. Selnar, 90. Ogiomade. Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Volf. ŽK: Araujo-Wilson, Piško, Tureček – Onije. Diváci: 1253.

Opava – Varnsdorf 2:1 (0:1)
Branky: 88. Kadlec, 90.+3 Šigut – 35. Osmančík. Rozhodčí: Petřík – Kubr, Dohnálek. ŽK: Rychlý, Janoščin, Bílek, Helebrand, Číž – Schön, Samko. Diváci: 2218.

Líšeň – Dukla Praha 1:3 (0:0)
Branky: 49. Pašek – 60. Douděra, 77. Hrubeš, 88. Hudec. Rozhodčí: Vokoun – Kotík, Dresler. ŽK: Otrísal – Barac, Zapletal. Diváci: 538.

Sparta Praha B – Sigma Olomouc B 0:2 (0:0)
Branky: 52. Fiala, 88. Mikulenka. Rozhodčí: Raplík – Bureš, Mojžíš. ŽK: Ambler – Fabiánek, Fiala, Mikulenka. Diváci: 269.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články