Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Líšeň se drží za vedoucím Hradcem, který opět vyhrál. Žižkov po delší době vyhrál

Fotbalová Líšeň potvrdila, že prožívá výjimečnou sezonu. V utkání 19. kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže porazil brněnský celek pátou Chrudim 3:0 a drží si druhé místo za Hradcem Králové, který porazil 1:0 Třinec. Dařilo se i Žižkovu, který porazil Ústí nad Labem 1:0 a zvítězil po třech zápasech. Severočeši naopak přerušili sérii pěti kol bez porážky. Jediný gól rozhodl i zápasy Táborsko - Blansko 1:0 a Jihlava - Dukla 0:1. Ve Vlašimi hrál Varnsdorf bez branek.

Hradec rozhodl po půlhodině hry, kdy Rada proměnil penaltu. Východočeského favorita pak několikrát podržel brankář Reichl, v 79. minutě naopak domácí Vašulín trefil hlavičkou tyč. Třinec poosmé za sebou nedokázal vyhrát a klesl na předposlední, třinácté místo.

Třetí Prostějov zvítězil na hřišti posledního Vyšehradu 1:0 a na vedoucí Hradec ztrácí stále pět bodů. Na Strahově se trefil v 65. minutě Jurásek. Slavoji, který vyšel naprázdno pošesté v řadě, nepomohlo k bodům ani odvolání trenéra Zacha. Vyšehrad do konce sezony vede šéf klubu Klíma.

Dukla při premiéře trenéra Pilného vyhrála v Jihlavě 1:0 a přerušila šňůru tří porážek, po níž skončil kouč Skuhravý. Jediný gól zápasu vstřelil ve 33. minutě Buchvaldek, v nastaveném čase druhé půle byl vyloučen domácí Štefánek po druhé žluté kartě. Pražanům patří osmá příčka, Vysočina je desátá.

Utkání na Proseku, kde Žižkov hraje své domácí zápasy, rozhodl už v páté minutě Mashike Sukisa. Hosté pak měli řadu šancí na vyrovnání, ale buď trefovali brankáře Hrubeše, nebo stříleli nepřesně. Pražané na proseckém stadionu vyhráli poprvé od listopadu a po pěti druholigových duelech.

Líšeň vyhrála třetí z posledních čtyř kol, ale teprve podruhé v sezoně druhé ligy venku. Brněnský tým poslal v 29. minutě do vedení Silný a po přestávce se dvěma góly blýskl Málek.

Táborsko doma zvítězilo nad Blanskem 1:0 díky Čapkově brance ze 44. minuty a opustilo sestupové pásmo. Hosté v šestém duelu jarní části sezony poprvé prohráli a jsou jedenáctí.

Druhou ligu v této sezoně hraje netradičně jen 14 mužstev a mezi elitu postoupí pouze vítěz.

19. kolo druhé fotbalové ligy:

Chrudim - Líšeň 0:3 (0:1)
Branky: 59. a 85. z pen. Málek, 29. Silný. Rozhodčí: Černý - Kotalík, Váňa. ŽK: Verner - Šteigl, Silný. Bez diváků.

Viktoria Žižkov - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 5. Mashike Sukisa. Rozhodčí: Hocek - Pečenka, Hurych. ŽK: Prošek, Gollnack, Miskovič (všichni Ústí). Bez diváků.

Hradec Králové - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 33. Rada z pen. Rozhodčí: Matějček - Šimáček, Flimmel. ŽK: Prekop, Vlkanova. Leibl, Vašulín - Janoščin, Javůrek, Samiec. Bez diváků.

Táborsko - Blansko 1:0 (1:0)
Branka: 44. Čapek. Rozhodčí: Lerch - Hájek, Matoušek. ŽK: Ndiaye, Pecháček - Aggoun, Sedlo, Bartolomeu, Helebrand. Bez diváků.

Vlašim - Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Orel - Slavíček, Černoevič. ŽK: Červenka - Kazda, Lehoczki, Kubista, Bláha. Bez diváků.

Jihlava - Dukla Praha 0:1 (0:1)
Branka: 33. Buchvaldek. Rozhodčí: Szikszay - Leška, Volf. ŽK: Červ, Štefánek - Souček, Fábry. ČK: 90.+2 Štefánek. Bez diváků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články