Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zbrojovka plánuje rekonstrukci stadionu, v Srbské by se na fotbal mělo vejít až 20 tisíc lidí

Jeden z adeptů na postup z druhé ligy Zbrojovka Brno chystá rekonstrukci stadionu v Srbské ulici. Kvůli majetko-právním sporům totiž nebude v nejbližší době možné postavit nový stadion na tradičním místě za Lužánkami.

Je nám líto, video expirovalo.
Zbrojovka chce zůstat na Srbské, plánuje zrekonstruovat stadion

Stadion patří městu, samotný klub dostal za úkol zajistit projekt jeho revitalizace. Stánek v Srbské ulici, kde Zbrojovka nastupuje ke svým zápasům v posledních sezonách, totiž v příštích letech přestane splňovat parametry pro nejvyšší soutěž.

"Kapacita stadionu bude zhruba 20 tisíc diváků. Spadá pod kategorii 4 podle UEFA, to znamená, že se zde dají hrát jakákoliv mezinárodní utkání," vysvětluje architekt Vojtěch Koudelka.

Zásadní otázkou jsou samozřejmě finance, finální rozpočet ani jeho naplnění ještě nejsou hotové. "Rozpočet je orientační. Pohybuje se v řádech 650 až 700 milionů," říká majitel klubu Václav Bartoněk.

Pokud by vše běželo podle plánu, tak by rekonstrukce začala ve 2. pololetí roku 2021 a skončila tři roky poté. Projekt počítá s tím, že by Zbrojovka hrála v Srbské ulici i během stavebních prací.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články