Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zbrojovka otočila zápas s rezervou Sparty, Žižkov vyhrál v Olomouci

Fotbalisté Zbrojovky Brno rozehráli 6. kolo druhé ligy výhrou 2:1 na hřišti rezervy Sparty. V předehrávce šli domácí do vedení zásluhou Tomáše Schánělce a na Letné byli o krok vpřed ještě v 81. minutě, ale pak po dvou centrech otočili stav Jakubové Řezníček a Šural. Zbrojovka vyhrála podruhé za sebou a v neúplné tabulce je pátá. Chrudim deklasovala Prostějov 6:2 i díky hattricku útočníka Davida Hufa, naopak béčko Olomouce nestačilo na Žižkov a prohrálo 0:2.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha B – Zbrojovka Brno

Sparťanští mladíci do utkání, které se hrálo na hlavním stadionu na Letné, vstoupili lépe a v 25. minutě je po centru poslal do vedení Schánělec. Domácí útočník skóroval už pošesté v této sezoně druhé ligy.

Zbrojovka, která na jaře sestoupila z nejvyšší soutěže, se dlouho trápila, nakonec však roli favorita potvrdila. Nejprve v 82. minutě po centru čerstvé posily Mary hlavou se štěstím vyrovnal kanonýr Řezníček a podobně jako Schánělec si připsal šestý gól v ročníku. Společně se dělí o vedení v tabulce kanonýrů.

V 88. minutě po dalším centru z levé strany rovněž hlavičkou otočil skóre Šural. Sparťanská rezerva už poněkolikáté v sezoně neudržela náskok, v minulém kole při remíze 2:2 ve Varnsdorfu přišla o vedení 2:0. Z úvodních šesti kol zvítězila jen jednou.

Prostějov sice poslal do vedení v sedmé minutě Bartolomeu, ale domácí už po čtvrthodině otočili skóre brankami Hufa a Novotného. Krátce po změně stran Huf zvýšil z penalty a poté se za Chrudim dvakrát trefil střídající Látal. Před jeho druhým gólem byl v 71. minutě vyloučen hostující náhradník Cienciala po druhé žluté kartě.

V 83. minutě Huf, letní posila na hostování z Pardubic, dovršil hattrick. Debakl Prostějova ještě v závěru zmírnil kapitán Habusta. Jeho mužstvo v soutěži nezvítězilo popáté za sebou.

Branky Žižkova před pouhými 237 diváky na olomouckém Andrově stadionu vstřelili Ekvádorec Batioja a Uganďan Muleme. Rezerva Sigmy ani na šestý pokus v ročníku nevyhrála. Pražská Viktoria po návratu do druhé ligy poprvé venku naplno bodovala.

6. kolo druhé fotbalové ligy:

Sparta Praha B – Zbrojovka Brno 1:2 (1:0)
Branky: 25. Schánělec – 82. Řezníček, 88. Šural. Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Hádek. ŽK: Potočný, Mara, Šural, Granečný (všichni Brno). Diváci: 1087.

Sigma Olomouc B – Viktoria Žižkov 0:2 (0:1)
Branky: 37. Batioja, 53. Muleme. Rozhodčí: Kvítek - Novák, Ježek. ŽK: Fabiánek, Spáčil (oba Olomouc B). Diváci: 237.

Chrudim – Prostějov 6:2 (2:1)
Branky: 12., 48. z pen. a 83. Huf, 68. a 77. Látal, 21. Novotný - 7. Bartolomeu, 89. Habusta. Rozhodčí: Ulrich - Dobrovolný, Mojžíš. ŽK: Borkovec, Novotný - Moučka, Cienciala. ČK: 71. Cienciala. Diváci: 823.

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 1:0 (1:0)

Branka: 30. Zeronik. Rozhodčí: Kotala - Bureš, Mikeska. ŽK: Lacko, Franěk (oba Jihlava). Diváci: 1196.

Vlašim - Příbram 3:1 (1:1)

Branky: 9. Šubert, 52. Labík, 61. Singhateh - 30. Jahič. Rozhodčí: Pechanec - Vodrážka, Šafránková. ŽK: Nogha, Šimeček, Šmiga - Anih, Dudl, Sunzu. Diváci: 417.

Táborsko - Vyškov 1:1 (0:0)

Branky: 57. Dordič z pen. - 49. Metsoko. Rozhodčí: Batík - Dohnálek, Žurovec. ŽK: Nádvorník (trenér) - Mafwenta, Coulibaly, Štěpánek, Vintr. Diváci: 920.

Líšeň - Varnsdorf 2:1 (0:1)

Branky: 64. Vandas, 76. Lutonský - 18. Kubista. Rozhodčí: Vokoun - Kotalík, Cichra. ŽK: Jeřábek, Vajner, Čermák, Lutonský - Osaghae, Švanda. Diváci: 630.

Kroměříž - Opava 0:1 (0:1)

Branka: 31. Blecha. Rozhodčí: Krejsa - Černoevič, Lakomý. ŽK: Matoušek, Jeleček, Zavadil - Yahaya, Blecha, Kopečný, Hýbl. ČK: 73. Matoušek. Diváci: 1237.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články