Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zbrojovka hlásí návrat "ztraceného syna". Po konci v Ufě se do Brna stěhuje Vaněk

V srpnu ukončil angažmá v Ufě, o měsíc později se záložník Ondřej Vaněk upsal rodnému Brnu. S druholigovou Zbrojovkou, které po sedmi kolech patří v tabulce osmé místo, se devětadvacetiletý odchovanec dohodl na podmínkách kontraktu.

Ondřej Vaněk (vlevo) v utkání ruské ligy
zdroj: AP autor: Dmitry Mukhametkulov

"Udělám vše, abych klubu pomohl tam, kam patří - do první ligy. To je můj hlavní cíl a smysl mého rozhodnutí," uvedl Vaněk, jenž v osmnácti letech přestoupil z Brna do pražské Slavie. "Většinu hráčů z kabiny si pamatuji spíše jako protihráče. V Brně nicméně už tři týdny trénuji, z toho poslední týden s áčkem, takže už je vesměs znám líp," dodal osminásobný český reprezentant.

Vaněk se v polovině srpna dohodl na ukončení kontraktu v Ufě, kde působil tři roky. V tuzemské lize oblékal kromě Slavie také dres Jablonce a Plzně, se kterou získal dva mistrovské tituly. V zahraničí hrál také v roce 2014 v tureckém Kayserisporu.

Předloni spolu s dalším reprezentantem a hráčem plzeňské Viktorie Janem Kopicem figuroval jako svědek v případu dvojice mužů obžalováných z distribuce drog. Vaněk si dle obžaloby drogy kupoval, ale v policejním vyšetřování to odmítl.

O brněnské Zbrojovce se hovořilo v novém dílu Fotbal fokus podcastu (1:09:53 - 1:46:30):

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články