Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Zbrojovka cílí na okamžitý návrat, pomoct k tomu mají zkušenosti Řezníčka a Zavadila

S jasným cílem vrátit se do nejvyšší soutěže vstoupí fotbalisté Brna do nové sezony druhé ligy. Před rokem se Zbrojovka dostala mezi elitu po rozšíření soutěže na 18 celků, ale tým trenéra Richarda Dostálka se neudržel a sestoupil. Brňané jsou aktuálně největším favoritem na vítězství ve druhé lize. Svou cestu začnou v pátek na hřišti Táborska od 17:50 v přímém přenosu na ČT sport a webu ctsport.cz.

Nové dresy Zbrojovky Brno pro sezonu 2021/2022
zdroj: FC Zbrojovka Brno - fczbrno.cz

"Naše cíle jsou jasně dané," řekl Dostálek s odkazem na snahu o okamžitý návrat. "Neznám ambice ostatních týmů, ale my ke druhé lize přistupujeme s velkým respektem. Budou tam celky, které nás budou chtít potrápit. Víme, jak je tato soutěž těžká a náročná," připomněl předchozí několikaleté působení Zbrojovky ve druhé lize.

Kádr Brňanů doznal během léta značných změn, talentovaní hráči Zbrojovky odešli, případně zůstali v nejvyšší soutěži. Týká se to Ondřeje Pachlopníka (Plzeň), Antonína Růska (Olomouc) či Daniela Fily (Mladá Boleslav).

Představení nových dresů pro sezonu 2021/22:

Naopak přišli zkušení hráči útočník Jakub Řezníček a třiačtyřicetiletý veterán Pavel Zavadil, který už dříve v Brně pět let působil. "Přišla s nimi kvalita, oba na hřiště patří a svým přístupem sami sebe vystavují pod tlak," uvedl Dostálek.

Trenér nechce sázet pouze na zkušenost, ale i na mladé hráče. "Jsme schopni tým poskládat tak, abychom dokázali střídat rozestavení proti jakémukoliv soupeři," řekl Dostálek. V úvodu soutěže nemůže počítat se zraněnými záložníkem Ondřejem Vaňkem a obráncem Jakubem Šuralem.

Zbrojovka vstoupí do sezony v pátek v 18:00 na hřišti Táborska a hned ve druhém kole v neděli 1. srpna přivítá Opavu, další tým, který v minulém ročníku sestoupil z nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články