Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
RunCzech 2024

Zábranský stále není majitelem Zbrojovky, klub nadále vlastní Bartoněk

Zdálo se, že je jasno, ale Libor Zábranský se zatím majitelem fotbalové Zbrojovky Brno nestal, byť o chystaném převodu 80 procent akcií informoval klub z moravské metropole na konci dubna. Vlastník hokejové Komety na jejím webu oznámil, že smlouva o převodu akcií mezi ním a nynějším majitelem Václavem Bartoňkem dosud podepsána není.

Městský fotbalový stadion Srbská v Brně
zdroj: twitter.com/FC Zbrojovka Brno

"S Václavem Bartoňkem jsme v kontaktu a jednáme. Akcionářem nejsem, majoritní podíl drží doposud on. Stále existuje několik vytyčených bodů, které musí převodu předcházet a bez kterých je z mého pohledu převzetí neuskutečnitelné. Na můj vkus už to trvá příliš dlouho. Jedna věc je, že chci pomoct, ale na druhou stranu bych se nerad točil v kruhu," uvedl Zábranský na webu Komety.

Zbrojovka sice jako jeden z favoritů druhé ligy vstoupila do soutěže vítězstvím 2:0 v Jihlavě, ale ve čtvrtém kole utrpěla doma debakl s Varnsdorfem 1:6. Tým i majitel opět čelí kritice nespokojených fanoušků.

Výsledky a sportovní důvody však nejsou podle Zábranského překážkou k převzetí akcií. "Nebavíme se o sportovních výsledcích. Sobotní utkání s Varnsdorfem jsem sledoval ze skyboxu přímo na Srbské, výkon hráčů ani konečné skóre nemohlo nikomu udělat radost, ale tady je řeč o věcech jiného charakteru než předvedená hra," pokračoval Zábranský, aniž by důvody specifikoval.

O změně vlastníka Zbrojovky se hovořilo v podstatě od doby, kdy tým loni na jaře sestoupil do druhé ligy a během minulého ročníku se místo návratu mezi elitu trápil. Do klubu měla vstoupit investiční skupina Portiva a od dosavadního vlastníka Bartoňka získat podíl ve výši 61 procent. Portiva měla mít i předkupní právo na odkup zbylých akcií. Z transakce ale sešlo, o čemž klub informoval v dubnu a následně oznámil, že 80 procent akcií přebírá Zábranský. Ani tento obchod však není dosud uzavřen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články