Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Za výtržnosti v Opavě padaly tresty. Podmínka, pokuta i prospěšné práce

Ostrava - Ostravský soud v minulých dnech potrestal tři fotbalové chuligány za loňské násilnosti při zápasu Baníku Ostrava s Opavou. Trestním příkazem jim soud udělil podmínku, peněžitý trest či obecně prospěšné práce. Řekl to mluvčí soudu Lukáš Delong. Tresty ještě nejsou pravomocné, soud rozhodnutí odsouzeným nedoručil.

Policie se snaží zabránit násilí ostravských fanoušků
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Všichni tři příznivci Baníku z Ostravy ve věku 23 a 24 let během zápasu vběhli na hrací plochu. Jeden navíc uchopil dřevěnou židli pořadatelské služby a běžel s ní k sektoru hostů. "Odsouzeni byli za výtržnictví," uvedl Delong. Jeden dostal dvouměsíční podmíněný trest se zkušební dobou 18 měsíců. Soud mu navíc udělil i stejně dlouhý trest zákazu vstupu na fotbalové zápasy.

Další má zaplatit peněžitý trest 20 000 korun, třetí pak dostal trest obecně prospěšných prací. Odpracovat má 300 hodin. "Trestní příkazy ještě nenabyly právní moci. Nebyly doručeny," uvedl Delong. V souvislosti s řáděním fotbalových chuligánů během zápasu v Ostravě už moravskoslezská policie obvinila desítku lidí. Všichni vnikli během zápasu na hrací plochu stadionu. Obžalováni byli z výtržnictví.

Druholigové utkání mezi Ostravou a Opavou bylo 14. září v 17. minutě přerušeno poté, co fanoušci vtrhli na hrací plochu. Museli zasahovat členové pořadatelské služby a později i policejní těžkooděnci, kteří zahnali fandy zpět na tribunu. Zhruba po sedmi minutách se začalo znovu hrát. Nepokoje fanoušků provázely i březnovou odvetu v Opavě, kde se příznivci Baníku mimo jiné pokusili násilím vniknout na stadion. Policie při střetech chuligánů zadržela na 60 lidí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články