Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Wágner se opět trefil a Příbram drží vedení, Habusta spasil Třinec v nastavení

První místo v tabulce druhé ligy uhájila i po 19. kole Příbram. Lídr soutěže totiž zvítězil v Prostějově 2:0 a má tříbodový náskok na Vyškov, který loupil ve šlágru v Líšni. Brněnský klub je proto o další tři body zpět na třetí příčce. "Béčko" Slavie padlo na stadionu pražského rivala Dukly 1:4 a kleslo na poslední pozici. Ze dna tabulky se odpoutal Třinec, jenž díky gólu v nastaveném čase doma udolal Varnsdorf 2:1.

Fotbalisté Třince se radují z gólu ve druhé lize
zdroj: facebook.com/FK Třinec

Příbram na úvod jara prohrála v Karviné, ale v sobotu si připsala druhou výhru za sebou. Exligový celek poslal v 16. minutě do vedení z pokutového kopu kanonýr Wágner, který dal oba góly svého mužstva při minulém vítězství 2:0 nad Líšní, a osamostatnil se v čele tabulky střelců soutěže. Chvíli po změně stran pojistil triumf Zeronik.

Také šlágr druhého se třetím rozhodla penalta. V 69. minutě fauloval ve vápně brankář Líšně Vajner a střídající Vintr nedlouho po příchodu na trávník nezaváhal.

Dukla na Julisce začala lépe a ve 21. minutě vedla o dvě branky po trefách Kozla a Krcha. Za hostující tým do přestávky snížil Adam Pudil, ale druhá půle patřila domácím. V 66. minutě zvýšil na 3:1 Matějka a v závěru uzavřel skóre Moulis. Dukla ovládla i druhý zápas v jarní části a v neúplné tabulce se posunula na sedmé místo, navíc má utkání k dobru.

Třinci se podařilo poprvé na jaře bodovat. Do vedení ho poslal v 19. minutě hlavičkou slovenský obránce Slaninka, který přišel v zimě z Banské Bystrice. Stejným způsobem v 86. minutě vyrovnal Kouřil, ale pátý celek FNL nakonec vyšel naprázdno. Ve druhé minutě nastavení totiž rozhodl kapitán domácích Habusta. Svěřenci trenéra Martina Zbončáka vyhráli po pěti zápasech a poprvé od konce října.

Ve zbylém sobotním utkání zvítězila Vlašim v Opavě 1:0 a ve vyrovnaném středu tabulky se posunula na sedmé místo. Exligoví Slezané nebodovali po sérii pěti remíz a jsou až dvanáctí.

19. kolo druhé fotbalové ligy:

Třinec - Varnsdorf 2:1 (1:0)
Branky: 19. Slaninka, 90.+2 Habusta - 86. Kouřil. Rozhodčí: Raplík - Arnošt, Mojžíš. ŽK: Machuča, Foltyn, Juřena, Jursa, Adamuška - Tanko, Zbrožek, Kouřil. Diváci: 612.

Dukla Praha - Slavia Praha B 4:1 (2:1)
Branky: 7. Kozel, 21. Krch, 66. Matějka, 82. Moulis - 34. A. Pudil. Rozhodčí: Kotala - Dresler, Bureš. ŽK: Barac - Kričfaluši. Diváci: 683.

Líšeň - Vyškov 0:1 (0:0)
Branka: 70. Vintr z pen. Rozhodčí: Nehasil - Černoevič, Pospíšil. ŽK: Laczkó - Lahodný, Vintr. Diváci: 1157.

Opava - Vlašim 0:1 (0:1)
Branka: 27. Smejkal. Rozhodčí: Klíma - Horák, Dobrovolný. ŽK: Bílek - Vágner, Solomon, Vala. Diváci: 1523.

Prostějov - Příbram 0:2 (0:1)
Branky: 16. Wágner z pen., 48. Zeronik. Rozhodčí: Všetečka - Leška, Cichra. ŽK: Bialek, Kulig (oba Prostějov). Diváci: 380.

Sparta Praha B - Chrudim 0:0
Rozhodčí: Volek - Kotík, Mikeska. ŽK: Kamenovič - Jedlička, Míka, Řezníček. Diváci: 384.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články