Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Vyškov v lize zvítězil nad Chrudimí, první jarní výhra jej přiblížila Dukle

Fotbalisté Vyškova ve 22. kole druhé ligy porazili doma Chrudim 1:0. Moravský celek na jaře poprvé zvítězil a na druhém místě tabulky se přiblížil na rozdíl jednoho bodu vedoucí pražské Dukle, která má ale odpolední utkání k dobru. Třetí Táborsko naopak podlehlo Prostějovu 1:2 a na jaře poprvé prohrálo.

Utkání Vyškov – Chrudim
zdroj: MFK Vyškov autor: Michal Málek

Vyškov měl ve svém domácím azylu v Drnovicích proti Chrudimi trvalou převahu, ale skórovat se mu povedlo až deset minut po přestávce, kdy se z dorážky prosadila zimní lotyšská posila Krollis. Východočeši už srovnat nedokázali, po sérii tří výher nebodovali a jsou v tabulce čtvrtí.

Dukla v Brně proti Líšni nakonec musela brát i remízu, neboť domácí v 86. minutě zahrávali penaltu. Sokola ale vychytal brankář Šťovíček. Pražané nedokázali odčinit minulou porážku s Příbramí a podruhé za sebou nezvítězili. Líšeň v posledních třech kolech remizovala a v tabulce je sedmá.

Na lavičce Dukly zatím stále nechyběl trenér Petr Rada, který dostal od disciplinární komise za rasistickou urážku osmiměsíční trest. Verdikt je dosud nepravomocný, neboť se proti němu bývalý kouč české reprezentace odvolal.

Chrudimští nadále ztrácejí dva body na třetí Táborsko, které drží poslední ze dvou míst znamenajících účast v baráži o nejvyšší soutěž. Jihočeský celek měl územní převahu, ale Prostějov hrající na stadionu HFK Olomouc těžil z větší efektivity. Zápas v 80. minutě rozhodl po brejku Bartolomeu. Hanáci po druhém vítězství po sobě opustili sestupové pásmo a poskočili na 13. místo.

22. kolo druhé fotbalové ligy:

Vyškov - Chrudim 1:0 (0:0)
Branka: 55. Krollis. Rozhodčí: Opočenský - Hájek, Hádek. ŽK: Straalman, Krollis, Lahodný - Kesner, Novotný, Pavlík (trenér brankářů). Diváci: 945.

Prostějov - Táborsko 2:1 (1:1)
Branky: 20. vlastní Kone, 80. Bartolomeu - 36. Zeman. Rozhodčí: Volek - Kotík, Lakomý. ŽK: Mucha, Štěrba, Harušťák - Šašinka, Tusjak. Diváci: 440.

Líšeň - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Všetečka - Hrabovský, Pochylý. ŽK: Sokolo, Dziuba - Holiš. Diváci: 954.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články