Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Vedoucí Vyškov odjel s prázdnou z Kroměříže, Jihlava podlehla olomouckému béčku

Nečekanou "facku" museli skousnout na úvod jarní části druhé ligy fotbalisté vedoucího Vyškova, kteří překvapivě prohráli na stadionu nováčka z Kroměříže 0:1. Moravský celek vyšel teprve potřetí v sezoně naprázdno a jeho náskok v čele tabulky před druhou Duklou se snížil na tři body. Pražané ve šlágru 17. kola v souboji adeptů na postup remizovali v přestřelce 3:3 s Brnem. Zaváhalo i třetí Táborsko, které se doma rozešlo bez branek s Chrudimí. Jihlava v dohrávce podlehla Olomouci 0:3.

Utkání Dukla Praha – Karviná
zdroj: facebook.com/FK Dukla Praha

O nečekaném triumfu Kroměříže nad Vyškovem rozhodl krátce po změn Houser. Hanácká Slavia zvítězila ve druhém kole v řadě a poskočila na 12. místo. Vyškov neuspěl venku ve třetím z posledních čtyř druholigových zápasů.

Brno získalo na Julisce jen bod, přestože třikrát vedlo. Na trefy Koželuha, Alijagiče a Potočného odpověděli Moulis a dvakrát Mešanovič. V závěrečném nastavení dostal červenou kartu střídající domácí Holiš.

Svěřenci trenéra Rady nevyhráli potřetí po sobě a Zbrojovka podruhé. Brno ztrácí bod na Táborsko, jež v duelu s Chrudimí prodloužilo čekání na triumf na čtyři kola, přičemž ve třech z nich bodovalo. Východočeský celek je sedmý.

Desátá Líšeň doma podlehla Žižkovu 0:1 a ze skalpu soupeře se neradovala počtvrté v řadě. O plný bodový zisk nováčka soutěže se ve čtvrté minutě nastavení postaral Kozojed. Viktoria zvítězila po sérii tří proher a je čtrnáctá.

Ševčík táhl sparťanské "béčko"

Uspěla i Sparta "B", která rozdrtila Prostějov 4:0 a posunula se na 11. příčku. Hanáci naopak zůstali poslední. Úvodní dvě branky Pražanů dal člen širšího kádru A-týmu Michal Ševčík.

Ševčík nejprve v 7. minutě otevřel skóre tvrdou střelou po zemi a za dalších osm minut poslal odražený balon do šibenice. V závěru Letenští přidali ještě dvě pojistky. V 85. minutě se po chvíli na trávníku z dorážky prosadil střídající Michl a poté z dálky Penxa. 

Jihlavští fotbalisté podlehli v dohrávce v Olomouci tamnímu "béčku" vysoko 0:3. Vysočina nevyužila zaváhání týmů z čela tabulky a místo možného posunu na třetí místo, které znamená baráž o nejvyšší soutěž, zůstala na páté pozici. Rezerva Hanáků poskočila na 10. příčku.

Olomoučtí nasadili několik hráčů, kteří patří do kádru prvoligového "áčka". Jeden z nich, zimní posila Singhateh, v 19. minutě zpoza vápna otevřel skóre. Čtyři minuty po přestávce zvýšil patičkou Fiala a v polovině druhého dějství stanovil konečné skóre hlavičkou Dele. Olomoucká rezerva zvítězila počtvrté z posledních pěti kol.

17. kolo druhé fotbalové ligy:

Kroměříž  Vyškov 1:0 (0:0)
Branka: 47. Houser. Rozhodčí: Opočenský – Váňa, Zoufalý. ŽK: Houser, Jeleček, Fulnek, Kudela, Jaroň – Štěpánek, Lahodný, Mafwenta, Aberkane, Maniatis (lékař). Diváci: 1438.

Dukla Praha  Brno 3:3 (1:2)
Branky: 53. a 79. Mešanovič, 20. Moulis – 15. Koželuh, 27. Alijagič, 64. Potočný. Rozhodčí: Berka – Vlček, Ježek. ŽK: Kozma, Holiš, Jeřábek, P. Rada (trenér) – Hamza, Alijagič, Potočný. ČK: 90.+4 Holiš. Diváci: 2176.

Táborsko  Chrudim 0:0
Rozhodčí: Kvítek – M. Novák, Černoevič. ŽK: P. Novák, Sunzu, Osmančík – Langhamer, Mašek. Diváci: 917.

Líšeň  Žižkov 0:1 (0:0)
Branka: 90.+4 Kozojed. Rozhodčí: Trska – Mokrusch, Kotalík. ŽK: Dziuba, Pašek – Bajza, Jirásek, Toula. Diváci: 522.

Vlašim  Varnsdorf 0:0
Rozhodčí: Kotala – Dresler, Kotík. ŽK: Vachoušek, Kareem, Kulhánek – Kříž, Polyák, Gembický. Diváci: 555.

Sparta Praha B - Prostějov 4:0 (2:0)
Branky: 7. a 15. Ševčík, 85. Michl, 87. Penxa. Rozhodčí: Volek - Líkař, Malimánek. ŽK: Uhrinčať, Šiler, Ševčík, Ševínský, Okeke - Bartolomeu, Malec. Diváci: 531.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články