Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vedoucí Budějovice ubojovaly těsnou výhru, Hradec remizoval ve Vlašimi

Fotbalisté Českých Budějovic vydřeli vítězství 1:0 nad Pardubicemi a připsali si i popáté tři body v jarní sezoně druhé ligy. Na prvním místě tabulky, které zaručuje přímý postup do nejvyšší soutěže, si po 21. kole stále udržují sedmibodový náskok před druhou Jihlavou. Hráči z Vysočiny porazili Varnsdorf 3:1. Na třetí Hradec Králové, jenž bez branek remizoval ve Vlašimi, má náskok pěti bodů, na čtvrtý Varnsdorf ještě o bod víc. Vítkovice remizovaly ve slezském derby v Třinci 1:1, a udržely tak jarní neporazitelnost v soutěži.

Lukáš Vaculík z Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Domácí Jihočeši se s Pardubicemi dlouho trápili, ale nakonec o jejich vítězství rozhodl v 73. minutě Ivo Táborský, který proměnil penaltu, nařízenou za Fouskův faul na Nováka. České Budějovice díky němu natáhly sérii neporazitelnosti na jedenáct zápasů. Posledních osm utkání navíc vyhrály a šestkrát udržely čisté konto.

Jihlava v prvním poločase naprosto dominovala a dvěma slepenými góly si vytvořila poločasový náskok 2:0. Nejprve ve 38. minutě dotlačil míč nadvakrát do sítě Breda a minutu před pauzou proměnil penaltu Vaculík. V 54. minutě sice po samostatném úniku snížil Dordič, ale v 62. minutě pojistil výhru domácích Šulc.

Hradec ztratil podruhé za sebou poté, co v minulém kole prohrál 0:1 právě s Varnsdorfem. Východočeský celek navíc potřetí za sebou uhrál na soupeřově hřišti bezbrankovou remízu.

Na první České Budějovice už Hradec ztrácí dvanáct bodů. Pardubice jsou sedmé a za Hradcem Králové zaostávají o šest bodů.

Na baráž můžou pomýšlet i páté Brno a šesté Ústí nad Labem, jejichž vzájemný souboj skončil bezbrankovou remízou, přestože Severočeši hráli skoro celý druhý poločas bez vyloučeného gólmana Tvrdoně. Oba celky dělí od Hradce pět bodů.

Po třech porážkách bez vstřelené branky bodoval Žižkov, který remizoval 1:1 s rovněž o záchranu bojujícím Sokolovem. Pražský celek je stále na posledním místě a od příček zajišťujících záchranu ho dělí sedm bodů. Sokolov je dvanáctý se čtyřbodovým odstupem od sestupového pásma.

Vítkovice poslal do vedení v osmé minutě Matěj, za domácí srovnal po přestávce Vaněk. Třinec už remízu udržel i ve dvacetiminutovém oslabení po vyloučení Schwendta. Vítkovice jsou v tabulce osmé, soupeř se sedmibodovou ztrátou jedenáctý.

Nováček z Chrudimi porazil v souboji sousedů z druhé poloviny tabulky Táborsko 2:1.  Probudil se druhý z nováčků Prostějov, který po osmi prohrách v druhé lize za sebou zvítězil nad Znojmem vysoko 5:1. Domácí přitom v předchozích devíti kolech skórovali jen jednou. Dvě branky dal Kroupa.

21. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Varnsdorf 3:1 (2:0)

Branky: 38. Breda, 44. Vaculík z pen., 62. Šulc - 54. Dordič. Rozhodčí: Klíma - Pelikán, Šimáček. ŽK: Tijani, Klíma - Kocourek, Kodeš, Zbrožek, Bláha. Diváci: 1187.

Chrudim - Táborsko 2:1 (1:0)

Branky: 42. Vašulín, 69. Sixta - 76. Březina. Rozhodčí: Hrubeš - Mokrusch, Vlček. ŽK: Zíma - Zárybnický, Klusák. Diváci: 1360.

Třinec - Vítkovice 1:1 (0:1)

Branky: 58. Vaněk - 8. Matěj. Rozhodčí: Váňa - Blažej, Leška. ŽK: Kušnír, Schwendt, Hapal - Holiš, Mikula. ČK: 68. Schwendt. Diváci: 486.

Prostějov - Znojmo 5:1 (3:0)

Branky: 5. a 79. Kroupa, 1. Píchal, 41. Slaninka, 83. Ševčík - 75. Šmehyl. Rozhodčí: Adámková - Dresler, Dohnálek. ŽK: Koudelka, Sus - Machalík, Conner. Diváci: 720.

Vlašim - Hradec Králové 0:0

Rozhodčí: Rejžek - Vodrážka, Pfeifer. ŽK: Piško, Novotný, Mizerák - Martinec, Firbacher. Diváci: 496.

Viktoria Žižkov - Sokolov 1:1 (1:1)

Branky: 7. Súkenník - 22. Vávra. Rozhodčí: Matějček - Hock, Mojžíš. ŽK: Šustr, Opluštil, Mashike Sukisa, Šimek - Glaser, Čihák. Diváci: 1081.

České Budějovice - Pardubice 1:0 (0:0)

Branka: 73. Táborský z pen. Rozhodčí: Ginzel - Dobrovolný, Fišer. ŽK: Jeřábek, Černý, Piroch, Fousek (všichni Pardubice). Diváci: 2071.

Brno - Ústí nad Labem 0:0

Rozhodčí: Petřík - Caletka, Pochylý. ŽK: Růsek, Sukup (oba Brno). ČK: 51. Tvrdoň (Ústí). Diváci: 2115.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články