Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Varnsdorf veze z Olomouce bod, sparťanské "béčko" přišlo o skalp Karviné v nastavení

Nedělní program 22. kola druhé ligy začal v Olomouci remízou domácího "béčka" s Varnsdorfem 1:1. Sigma do utkání vstoupila mnohem lépe a po proměněné penaltě Michala Galuse vedla, ale v 80. minutě stanovil konečný výsledek ostrostřelec Abdullahi Tanko. Nerozhodně, konkrétně 2:2, skončil i zápas mezi rezervou Sparty a ambiciózní Karvinou. O dělbě bodů rozhodl v šesté minutě nastaveného času hostující Amar Memič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc "B" – Varnsdorf

Na Andrově stadionu v Olomouci se na první gól dlouho nečekalo. V 11. minutě totiž Kouřil poslal k zemi unikajícího Kramáře a kapitán Galus s notnou dávkou štěstí proměnil pokutový kop. 

Ve 28. minutě mohl vyrovnat Tanko po minele domácího stopera Bednára, ale sólo zakončil nepřesnou střelou těsně vedle levé tyče. Na druhé straně nevyužil samostatný nájezd ani Uriča, jehož reflexivně vychytal Vaňák.

V nezáživné druhé půli se na výraznější šanci čekalo až do 80. minuty, ve které se po rohovém kopu nejrychleji zorientoval v malém vápně Tanko a přidal osmou branku v sezoně.

Varnsdorf proto ztrácí z pátého místa v tabulce tři body na třetí místo, jež znamená účast v baráži o postup do nejvyšší soutěže. Olomoucké "béčko" po druhé remíze za sebou a čtyřech kolech bez skalpu soupeře figuruje na desáté pozici.

Memič rozesmutnil sparťanské "béčko"

Sparta nastoupila posílena o mladíky z A-týmu Daňka s Karabcem a vedla od 13. minuty, kdy si dal vlastní gól Krčík. Krátce nato ale srovnal Rezek.

Po změně stran využil Karabcovu přihrávku střídající Cissé, jenže Karvinští i podruhé odpověděli. V šesté minutě nastaveného času překonal Vorla po úniku jiný "žolík" Memič. Hosté pak mohli na Žižkově v posledních sekundách dokonce dokonat obrat, ale domácí Spartu zachránil Vorel.

Karviná udržela jarní neporazitelnost, ale po třech vítězstvích za sebou ztratila body. Z druhého místa je o bod zpět za jiným exligovým týmem z Příbrami, který v pátek kvůli nezpůsobilému terénu nehrál s "béčkem" Slavie a má utkání k dobru. Mladí sparťané neprohráli třetí z posledních čtyř kol a ve vyrovnané tabulce jsou jedenáctí.

Po dvou porážkách se dočkal vítězství Vyškov, který doma po obratu v závěru udolal předposlední Třinec 2:1. Líšeň už v pátek dosáhla na tři body po loupeži v Jihlavě (0:1) a Dukla sice ve Vlašimi ztratila tříbrankový náskok, ale díky gólu Štěpána Šebrleho vyhrála 4:3.

V Drnovicích rozhodl v nastavení Lacík

Vyškov mohl v Drnovicích otevřít skóre už ve 3. minutě, ale Souaré orazítkoval břevno. Hosté přečkali i další šance a v 64. minutě se prosadili díky Omastovi. Domácí však těsně před koncem zápas senzačně otočili. Nejprve v poslední minutě vyrovnal Kanakimana a v nastaveném čase rozhodl střídající Lacík. Třinec i proto zůstal na předposledním patnáctém místě.

Dukla si ve Vlašimi vytvořila komfortní vedení 3:0 díky dvěma gólům Moulise a jedné brance Hrubeše, ale po změně stran si střetnutí nečekaně zkomplikovala. Mezi 48. a 57. minutou totiž skórovali Horský, Halinský a Vala.

Poslední slovo měl ovšem v 75. minutě střídající útočník Šebrle. Dvacetiletý syn bývalého desetibojaře a olympijského vítěze Romana Šebrleho vstřelil premiérový gól ve druholigové sezoně. Dukla se posunula na šesté místo, Vlašim nebodovala po šňůře čtyř výher a je osmá.

Opava prodloužila sérii nezdarů

Chrudim na svém stadionu porazila Opavu 1:0 díky Skwarczekově proměněné penaltě v 80. minutě, zvítězila po sérii šesti remíz a posunula se na sedmou pozici. Trápící se Slezané nevyhráli podvanácté za sebou a jsou dvanáctí.

Výsledky 22. kola druhé fotbalové ligy

Vlašim - Dukla Praha 3:4 (0:3)
Branky: 48. Horský, 52. Halinský, 57. Vala - 26. a 40. Moulis, 33. Hrubeš, 75. Šebrle. Rozhodčí: Kotala - Dresler, Mikeska. ŽK: Horský - Zapletal, Havelka. Diváci: 565.

Chrudim – Opava 1:0 (0:0)
Branka: 80. Skwarczek z pen. Rozhodčí: Křepský – Arnošt, Pochylý. ŽK: Řezníček – Rataj. Diváci: 680.

Vyškov – Třinec 2:1 (0:0)
Branky: 90. Kanakimana, 90.+2 Lacík – 64. Omasta. Rozhodčí: Vokoun – Kotalík, Pfeifer. ŽK: Lahodný – Hrdlička, Machuča. Diváci: 667.

Jihlava – Líšeň 0:1 (0:0)
Branka: 58. Jeřábek. Rozhodčí: Rouček – Šimáček, Šafránková. ŽK: Peřina (Jihlava). Diváci: 375

Sigma Olomouc B - Varnsdorf 1:1 (1:0)
Branky: 11. Galus z pen. - 80. Tanko. Rozhodčí: Raplík - Dohnálek, Bureš. ŽK: Galus, Mikulenka - Kouřil. Diváci: 227.

Sparta Praha B - Karviná 2:2 (1:1)
Branky: 13. vlastní Krčík, 59. Cissé - 15. Rezek, 90.+6 Memič. Rozhodčí: Volek - Žurovec, Pospíšil. ŽK: Kaštánek, Okeke, Schánělec, Cissé, Kamenovič - Bederka, Budínský, Žák, Krčík. Diváci: 414.

Táborsko - Prostějov 2:1 (0:0)
Branky: 75. Sylla, 83. Dordič - 69. Koudelka. Rozhodčí: Ulrich - Černoevič, Cichra. ŽK: Stříž, Moučka, Koudelka, Chvěja, Gábriš (všichni Prostějov). Diváci: 711.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články