Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V duelu Dukly s Jihlavou padlo šest branek, Straka v debutu za Třinec neuspěl

Fotbalisté Třince v prvním utkání pod vedením trenéra Františka Straky neuspěli. Doma podlehli Hradci Králové 1:2 a bez bodového zisku zůstávají na poslední příčce tabulky. Naopak "votroci" se díky páté výhře v ročníku udrželi v čele soutěže. Krok s nimi udržela Líšeň, která vyhrála 1:0 nad Chrudimí a za Hradcem zaostává o dva body. O další bod zpět je Ústí nad Labem, které v souboji o třetí místo otočilo duel s Žižkovem a vyhrálo 2:1. Pořádná přestřelka byla k vidění na Dukle, která remizovala s Jihlavou 3:3.

Dukla vstoupila do zápasu skvěle a už v osmé minutě vedla 2:0. Skóre otevřel kapitán Kozma a hned po rozehrání přidal druhý zásah se štěstím Buchvaldek. Od domácího záložníka se míč do branky odrazil po obranném zásahu jihlavského Křišťála.

Dvě rychlé branky za sebou však dala i Jihlava. V 52. minutě snížil Smejkal a o čtyři minuty později vyrovnal Arroyo. Dukle poté sice vrátil v 79. minutě vedení Hadaščok, ale Křišťál vzápětí odčinil zaváhání z prvního poločasu a po dlouhém nákopu do vápna hlavou vyrovnal.

Dukla remizovala potřetí za sebou a stejně jako v pátém kole na hřišti Varnsdorfu (2:2) neudržela dvoubrankové vedení. V tabulce patří Pražanům s deseti body páté místo se ztrátou sedmi bodů na první Hradec Králové. 

Jen o bod za jihlavskou Vysočinou jsou v tabulce Chrudim a Vlašim s Varnsdorfem, jejichž nedělní duel Středočeši vyhráli 2:0. Vlašim po dvou zápasech venku skórovala i bodovala. Varnsdorf naopak nepříjemnou sérii natáhl a na vítězství čeká už pět kol.

Straka začal porážkou

Straka, který trénoval českou reprezentaci i fotbalisty Sparty, Slavie a Plzně, zažil na třinecké lavičce trpkou premiéru. Už po deseti minutách prohrával jeho tým 0:2, když se v 8. minutě prosadil Vlkanova a vzápětí jej napodobil Prekop. Straka o poločase zareagoval dvojím střídáním, ale Slezané už díky Javůrkovi dokázali v 87. minutě jen snížit a prohráli i popáté v sezoně.

Spolu s Hradcem zůstává jediným neporaženým týmem soutěže Líšeň, která zvítězila nad Chrudimí díky gólu Matochy z konce prvního poločasu. Druhou porážku v ročníku utrpěli fotbalisté Žižkova, kteří sice vedli v Ústí nad Labem od 20. minuty zásluhou Urbance, po hodině hry však vyrovnal Kušej a v 83. minutě utkání otočil Čičovský. Severočeši se dostali před soupeře na třetí místo, Žižkov na ně ztrácí dva body.

Prostějov porazil na svém hřišti Vyšehrad 3:0, když o výhře rozhodl na konci prvního poločasu. V 36. minutě se prosadil Kopřiva, o čtyři minuty později jej napodobil Zikl. Skóre pak v závěrečné čtvrthodině uzavřel Zapletal a Moravané se díky tomu bodově dotáhli na pátou Duklu Praha. Premiéra na lavičce Vyšehradu nevyšla Michalu Zachovi, který v pátek nahradil odvolaného Romana Nádvorníka.

V souboji týmů z dolní poloviny tabulky vyhrálo Táborsko 2:0 na hřišti Blanska a poprvé v sezoně zvítězilo. Jihočeský celek uspěl po osmizápasové sérii bez vítězství, během které získal jen tři body.

Výsledky 7. kola FNL:

Líšeň - Chrudim 1:0 (1:0)
Branka: 45. Matocha. Rozhodčí: Klíma - Mojžíš, Bureš. ŽK: Kučera - Fofana. Bez diváků.

Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 2:1 (0:1)
Branky: 63. Kušej, 83. Čičovský - 20. Urbanec. Rozhodčí: Petřík - Poživil, Matoušek. ŽK: Prošek - Richter, Březina, Súkenník, Urbanec. Bez diváků.

Prostějov - Vyšehrad 3:0 (2:0)
Branky: 36. Kopřiva, 41. Zikl, 77. Zapletal. Rozhodčí: Marek - Podaný, Batík. ŽK: Zapletal - Kříž, Kubala, Laňka, Drobílek. Bez diváků.

Třinec - Hradec Králové 1:2 (0:2)
Branky: 87. Javůrek - 8. Vlkanova, 10. Prekop. Rozhodčí: Ginzel - Lakomý, Mikeska. ŽK: Weber, Šteinhübel, Stáňa, Attah, Hýbl - Prekop, Kodeš. Bez diváků.

Dukla Praha - Jihlava 3:3 (2:0)
Branky: 7. Kozma, 8. Buchvaldek, 79. Hadaščok - 52. Smejkal, 56. Arroyo, 81. Křišťál. Rozhodčí: Machálek - Hock, Leška. ŽK: Doumbia (Dukla). Bez diváků.

Blansko - Táborsko 0:2 (0:1)
Branky: 39. Tolno, 76. Majka. Rozhodčí: Hocek - Vodrážka, Dohnálek. ŽK: Halouska (Blansko). Bez diváků.

Varnsdorf - Vlašim 0:2 (0:1)
Branky: 18. Dias, 69. Červenka. Rozhodčí: Dubravský - Novák, Hurych. ŽK: Lehoczki, Hasil, Zbrožek, Kouřil, Kubr - Sváta, Červenka, Průcha, Blecha. Bez diváků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články