Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Uzdravený Čelůstka dovedl k výhře Spartu B, Zbrojovka vybojovala tři body v Příbrami

Poprvé od svého zranění na mistrovství Evropy se v soutěžním zápase představil Ondřej Čelůstka. Reprezentační stoper nastoupil za sparťanskou rezervu s kapitánskou páskou a dovedl svůj celek k výhře 1:0 nad Ústím nad Labem. V páteční předehrávce si Zbrojovka odvezla tři body z Příbrami po vítězství 1:0. V dalším střetnutí favoritů pak Dukla venku podlehla Líšni 0:3. 

Sparťanské rezervě, v jejíž základní sestavě naskočil krom Čelůstky i Matěj Pulkrab, zajistil třetí druholigové vítězství za sebou Sejk, který ve 20. minutě z voleje přesně vystřelil k tyči. Ústí prodloužilo čekání na výhru na šest kol.

Nováček Vyškov zvítězil na Žižkově 4:1 a premiérově bodoval venku. Viktoria naopak poprvé v sezoně na svém stadionu vyšla naprázdno. Dva góly dal v závěru střídající Simr.

Duel dvou exligových týmů v Příbrami dlouho směřoval k bezbrankové remíze. V 84. minutě však o výhře Brna rozhodl Michal Ševčík. Zbrojovka bodovala ve čtvrtém kole po sobě. Naopak Příbram ve druhé lize nezvítězila pošesté v řadě a je až třináctá.

Líšeň se v prvním poločase prosadila dvakrát díky Silnému a Ondřeji Ševčíkovi. Po změně stran stanovil konečné skóre Kučera. Brněnský celek vyhrál druhé kolo za sebou, naopak Dukla poprvé v druholigovém ročníku nebodovala.

Varnsdorf i díky dvěma brankám Schöna porazil Vlašim 3:1, doma vyhrál i počtvrté v sezoně a posunul se na čtvrtou pozici. Hosté přerušili třízápasovou vítěznou sérii a jsou pátí.

Poslední Třinec i ve druhém utkání pod novým trenérem Zbončákem prohrál, tentokrát 0:3 na hřišti Táborska. Jihočeši zabrali po dvou porážkách za sebou a patří jim šesté místo.

Výsledky 7. kola druhé fotbalové ligy

Líšeň - Dukla Praha 3:0 (2:0), Příbram - Brno 0:1 (0:0), Jihlava - Opava 0:2 (0:0), Prostějov - Chrudim 2:0 (2:0), Sparta Praha B - Ústí nad Labem 1:0 (1:0), Viktoria Žižkov - Vyškov 1:4 (0:1), Táborsko - Třinec 3:0 (2:0), Varnsdorf - Vlašim 3:1 (2:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články