Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ústí se posunulo na čelo tabulky, Žižkov je dál na sestup

Praha - Fotbalisté Ústí nad Labem v osmém kole druhé ligy vyhráli na hřišti Sokolova 2:0 a ujali se vedení v tabulce před Frýdkem-Místkem - ten ztrácí tři body, má však zápas k dobru. Popáté v řadě slavil Hradec Králové, když zvítězil na Žižkově 1:0. "Votroci" se v tabulce Fotbalové národní ligy posunuli na třetí místo o skóre za druhou Karvinou, která porazila 3:1 poslední Vltavín.

Fotbalisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Robert Longa

Ústí v Sokolově potvrdilo dobrou formu a počtvrté za sebou bodovalo. Zasloužil se o to zejména Leibl, který nejprve připravil šanci pro Vacka a vzápětí sám skóroval, když hlavou důrazně zakončil centr Moulise. Sokolov pak několikrát marně usiloval o vyrovnání, mimo jiné Šamánek šel sám na brankáře, ale Novák ho vychytal. Naopak čtvrt hodiny před koncem si na roh naskočil Lukáš Dvořák a hlavou pojistil výhru hostů.

Loňský účastník nejvyšší soutěže Hradec králové si po nepovedeném úvodu drží výbornou formu z posledních týdnů. Další výhru Hradci zajistil útočník Vaněček, který v 54. minutě zužitkoval Janouškovu přihrávku a trefil se do horního růžku. Hradecký kanonýr se prosadil posedmé v ročníku a v čele tabulky střelců se osamostatnil před Prokešem z Frýdku-Místku. Žižkov měl v závěru velký tlak, ale Východočeši těsný náskok uhájili. 

Karviná si bez větších problémů poradila s Vltavínem a na svém hřišti vyhrála třetí ze čtyř utkání. Dvě branky vstřelil Mišinský, jednou přesně mířil Ciku. Hostující Očovan sice v závěru neproměnil penaltu, ale Vltavín se přece jen dočkal premiérového venkovního gólu v sezoně. Ten vstřelil v druhé minutě nastavení Pečeňa. Pražský tým ale i tak na soupeřově půdě ani počtvrté nebodoval.

Nováček soutěže Frýdek-Místek hrál ve Varnsdorfu už od druhé minuty v početní výhodě po vyloučení domácího brankáře Porcala. Vítěznou branku však vstřelil v 87. minutě domácí Schubert. Frýdek-Místek tak venku poprvé v ročníku nebodoval, severočeský tým si zase připsal premiérovou domácí výhru.

Třinec sice vydoloval proti Mostu svůj první domácí bod v sezoně, ale i tak musí být zklamán, jelikož měl hned několikrát blízko k brance. Jenže Malíř trefil jen tyč, Juřenu s Wojnarem vychytal brankář Belaň a Lisický mířil jen do boční sítě. Most tak ani ve čtvrtém venkovním utkání této sezony neinkasoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sokolov - Ústí

Budějovice poskočily na čtvrté místo

Budějovice po změnách v kádru i realizačním týmu, které přišly po třech porážkách za sebou, v minulém kole rozstřílely 5:0 Vltavín, dnes však doma na Střeleckém ostrově dlouho nemohli na kanonádu navázat. V největších šancích se ocitly nejnovější posily, Vyskočil však v první půli hlavou přestřelil a osm minut před koncem vychytal bývalého slávistu Jarolíma brankář Mandous. Vzápětí ale přišel rozhodující gól, který obstaral s pomocí teče obránce soupeře Klesa.

Zlín postupně napravuje nevydařený úvod ročníku, kdy čekal čtyři zápasy na vstřelený gól, a dnes vyhrál druhé domácí utkání v řadě. Vlašim zdolal 2:1 díky brankám Holíka a Malcharka, za hosty snižoval Krmenčík. Úspěšnou premiéru u týmu si odbyl Alois Skácel, který jako hlavní kouč nastoupil k hráčům Zlína z pozice sportovního ředitele v průběhu týdne. V realizačním týmu však zůstal i dosavadní kouč Marek Kalivoda.

Na třetí místo poskočilo Táborsko, které doma udolalo Pardubice 1:0. Jediný gól zápasu dal v 79. minutě Šimák z pokutového kopu. Po 259 minutách tak ukončil neprůstřelnost brankáře Frydrycha. Naopak Táborsko udrželo čisté konto popáté z posledních šesti zápasů a neinkasovalo už 298 minut. Méně inkasovaných gólů už má jen Most.

Výsledky 8. kola:

Sokolov - Ústí nad Labem 0:2 (0:1)

Branky: 29. Leibl, 74. L. Dvořák. Rozhodčí: Bílek - T. Kovařík, Černý. ŽK: Machek - Valenta, Martykán, Leibl, L. Dvořák, Zeman, Vaněk. Diváci: 803.

Třinec - Most 0:0

Rozhodčí: Pechanec - Kubr, Ratajová. ŽK: Ceplák - Nečas, Ježdík, Řehák. Diváci: 468.

České Budějovice - Bohemians Praha 1:0 (0:0)

Branka: 85. Klesa. Rozhodčí: Adámková - Kotík, Pochylý. ŽK: Deli, Rýdel - J. Novotný, Faltus, Svoboda, P. Novotný. Diváci: 1480.

Zlín - Vlašim 2:1 (1:0)

Branky: 36. Holík, 47. Malcharek - 64. Krmenčík. Rozhodčí: Nenadál - Hock, Plesar. ŽK: Malcharek, Dostál - Janda, Krmenčík, Jeřábek.

Táborsko - Pardubice 1:0 (0:0)

Branka: 79. Šimák z pen. Rozhodčí: Proske - Peřina, Arnošt. ŽK: Dostálek, Jeřábek (oba Pardubice). Diváci: 474.

Viktoria Žižkov - FC Hradec Králové 0:1 (0:0)

Branka: 54. Vaněček. Rozhočí: M. Paták - Urban, Mokrusch. ŽK: Bartošák, Šťastný, Houžvička, Böhm, Dressler - Kraják. Diváci: 1362.

Karviná - Loko Vltavín 3:1 (1:0)

Branky: 37. a 65. Mišinský, 53. Ciku - 90.+2 Pečeňa. Rozhodčí: Hrubeš - Fišer, Vysloužil. ŽK: Hoffmann - Bureš, Valíček. Diváci: 1345.

Varnsdorf - Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branka: 87. Schubert. Rozhodčí: Kocourek - Dobrovolný, Machálek. ŽK: Zbrožek, Fendrich - Lukáš. ČK: 1. Porcal (Varnsdorf). Diváci: 675.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy