Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Ústí prohrálo na Žižkově, Pardubice roznesly Most

Praha - Fotbalisté Ústí nad Labem prohráli v 19. kole druhé ligy na Žižkově 0:2. Třetí tým tabulky tak nabral ztrátu na mužstva před sebou, za druhým Hradcem Králové zaostává o pět a za prvním Táborskem o šest bodů. Navíc případná odpolední výhra Sokolova ve Varnsdorfu může Ústí odsunout na čtvrté místo. 

 

Viktoria sice v předchozích devíti domácích zápasech jen třikrát vyhrála, dnes ale šla od začátku za třemi body. Aktivitu zužitkovala až v 78. minutě díky brance Šťastného, druhý gól přidal v poslední minutě z brejku Súkenník. Pražané prodloužili černou sérii Ústí, které naposledy na Žižkově vyhrálo v květnu 2005.

Táborsko využilo zaváhání Hradce Králové a zásluhou výhry 2:0 nad Frýdkem-Místkem se vrátilo na první místo. Táborsko za výhrou vykročilo už ve 3. minutě, kdy Džafič utekl soupeřově obraně a na zadní tyči našel Musiola, který otevřel skóre. Útočník hostující z Liberce patřil společně s Džafičem k nejaktivnějším hráčům domácích a po změně stran donutil Literáka, aby si vstřelil hlavou smolný vlastní gól. Frýdek-Místek se už na zvrat nezmohl a na jaře ještě neskóroval.

"Přesto u nás hrál Frýdek-Místek dobře, pořád se snažil útočit. Dostával nás chvílemi pod tak. Proto jsem rád, že jsme utkání zvládli s dobrým výsledkem," řekl po zápase trenér Táborska Petr Frňka. "Velice rychle jsme šli do vedení a zápas jsme měli rozhodnout už v první půli. Měli jsme na to tři další šance. Takto Frýdek-Místek stále vzdoroval a až tak do 70. minuty nebylo nic rozhodnuto," dodal.

Pardubice vyhrály i ve svém třetím jarním zápase, když doma porazily Most 3:0. Navíc už 322 minut neinkasovaly. Most vydržel hrát s domácími vyrovnaně celou první půli, ale krátce po změně stran hostující hráči nechali utéct Dostálka, který při zakončení nezaváhal. Pardubicím narostla křídla, chvíli nato trefil Hundák tyč a definitivně pak domácím zajistily výhru dvě přesné hlavičky. Nejprve se prosadil Pouček po Jeřábkově centru a v 70. minutě usměrnil do branky Řezníčkovu přihrávku Jarosz, který se tak dočkal první trefy v druhé nejvyšší soutěži.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Hradec Králové

V boji o záchranu si výrazně pomohl Třinec, který doma porazil Bohemians Praha 3:0 a vzdálil se sestupovému pásmu na sedm bodů. Hlavním hrdinou byl útočník Gulajev, který se podílel na všech třech brankách. Pod úvodní trefu se podepsal centrem, který hostující obrana odvrátila jen k Lisickému, který se trefil do šibenice. Po hodině hry pak Gulajev vybojoval penaltu, kterou sám proměnil, a o pět minut později hlavou podtrhl vydařený výkon Třince. Hosté se za celý zápas nedostali do vážnější šance, v závěru navíc dohrávali bez vyloučeného Rýdela.

Bohemians po porážce klesli na poslední místo tabulky, ze které se poprvé od 8. kola dostal Vltavín. Pomohla mu k tomu velmi cenná výhra 2:1 ve Zlíně, kterou 13 minut před koncem vystřelil Hodas. Pro Vltavín to byla druhá výhra ze tří jarních zápasů a ztrácí už jen tři body na příčky znamenající záchranu, které momentálně drží Vlašim a právě Zlín. Ten první jarní porážkou prováhal možnost zajistit si více klidu.

Viktoria Žižkov - Ústí nad Labem 2:0 (0:0)

Branky: 78. Šťastný, 90. Súkenník. Rozhodčí: Zelinka - Kubr, Antoníček. ŽK: Holý, Bodeček - Peterka, Smola, Martykán. Diváci: 809.

Žižkov: Holý - Dressler, Bodeček, Šťastný, Bartošák - Štochl, Súkenník, Folprecht (64. Podrazký), Mareš - Voltr (57. Škoda), Hadaščok (87. Vukadinovič). Trenér: Trpišovský.

Ústí: Novák - Pavlata, Valenta (23. Martykán), Vaněk, Zeman - Peterka, Jursa, Králík (83. Hanich) - Rilke, Teplý (68. Leibl), Smola. Trenér: Přerost.

Pardubice - Most 3:0 (0:0)

Branky: 48. Dostálek, 61. Pouček, 70. Jarosz. Rozhodčí: Ochotnický - Blažej, Kříž. ŽK: Šlapák (Most). Diváci: 786.

Pardubice: Frydrych - Přibyl, Kopřiva (80. Vencl), Němeček, Pospíšil (58. Prokopec) - Jarosz, Řezníček, Jeřábek, Dostálek - Hundák (75. Fusek), Pouček. Trenér: Krejčí.

Most: Belaň - Běloušek, Charuza, Nguyen, Řehák - Rosendo, Jan Procházka (56. Jakovljevič), Šlapák (71. Veselý), Nečas (67. Redžič) - Surynek, Jiří Procházka. Trenéři: Chaloupka a Hofmann.

Třinec - Bohemians Praha 3:0 (1:0)
Branky: 61. z pen. a 66. Gulajev, 34. Lisický. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Vysloužil. ŽK: Vomáčka - Demeter, Rýdel, Ondrušík. ČK: 86. Rýdel. Diváci: 756.

Třinec: Paleček - Lisický, Vomáčka, Čelůstka, Kubáň - Malíř (7. Joukl), Wojnar, Hupka, Ceplák - Haša (71. Málek), Gulajev (83. Dedič). Trenér: Kula.

Bohemians: Daněk - Ježdík, Hochmeister, Rýdel, Laštovka - Just, Demeter, Sloboda, Vlkanova (62. Hájek) - Topouzis, Ondrušík (77. Hovorka). Trenér: Sazima.

Táborsko - Frýdek-Místek 2:0 (1:0)

Branky: 3. Musiol, 55. vlastní Literák. Rozhodčí: Marek - Plesar, Vaňkát. ŽK: Šimák, Ciferský, Vukadinovič - Uvíra, Coufal. Diváci: 1109.

Táborsko: Toma - Kotrba, Ciferský, Mráz, Štrbák - Džafič (90. Hric), Javorek, Šimák (76. Rabiňák), Šiml, Vukadinovič - Musiol (88. Traore). Trenér: Frňka.

Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček (73. Coufal), Literák, Cigánek, Žídek - Talián, Uvíra, Mozol, Zapalač (60. Kmoníček) - Prokeš, Staško (60. Kovařík). Trenér: Duhan.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články