Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Třetí liga a nižší fotbalové soutěže už se nedohrají. Výkonný výbor FAČR ukončil sezonu

Řízli do toho. Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR rozhodl o ukončení amatérských soutěží od třetí ligy níže včetně mládežnických soutěží. Zároveň bylo odloženo semifinále a finále domácího poháru MOL Cupu. Pokusí se ho dohrát v červnu.

Fotbal
zdroj: Isifa

Konečné pořadí amatérských soutěží zůstane podle aktuálních tabulek k 8. dubnu, kluby nesestoupí ani nepostoupí. Výjimkou budou postupy do profesionálních soutěží - tedy z ČFL a MSFL do druhé ligy, a to za předpokladu, že se druhá nejvyšší soutěž dohraje.

"Nešlo čekat dál a situace se už musela řešit. Mrzí mě, že nám nebylo umožněno dohrát naše soutěže, ale pokud říkáme všichni, že je zdraví v tuto chvíli jednoznačně na prvním místě, musíme se tím stejně jednoznačně řídit i v našich rozhodnutích," uvedl šéf FAČR Martin Malík.

Semifinálové zápasy poháru se měly původně hrát 22. dubna a finále 20. května. "V tuto chvíli bohužel nelze predikovat nic konkrétního, ale jsme připraveni na situaci a její vývoj reagovat a program MOL Cupu tak dohrát. Samozřejmě záleží na případném restartu a termínové listině profesionálních soutěží, ale rádi bychom pohárový ročník zakončili ryze sportovní cestou někdy v průběhu června," dodal Malík.

První a druhou ligu organizuje Ligová fotbalová asociace, která se bude řídit pokynem Evropské fotbalové unie UEFA a profesionální soutěže se pokusí dohrát. Volné termíny přineslo odložení letního evropského šampionátu na příští rok.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalové amatérské soutěže se nedohrají, pohár byl odložen

Přestupové okno bylo prodlouženo do května

Kvůli pandemii vedení FAČR odložilo valnou hromadu z 29. května na 18. června. Výkonný výbor také rozhodl o prodloužení jarního přestupového okna pro amatéry, které původně vypršelo 31. března, a to až do konce května.

Vedení asociace muselo zrušit některé jednorázové akce, které pořádalo - například mládežnický turnaj Akademie Cup nebo slavnostní vyhlášení Cen Václava Jíry. Výsledky budou oznámeny skromnější formou podobně jako nedávná anketa o fotbalistu roku 2019.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články