Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Táborsko zaskočilo Sigmu, Baník ve vypjatém derby porazil Opavu

Sezimovo Ústí – Nepříjemné překvapení připravili fotbalisté Táborska favoritům z Olomouce, kteří s nimi oproti očekávání prohráli 0:2. Důležitý úspěch naopak zaznamenal Baník Ostrava, který vyhrál derby v Opavě 1:0. V dalších zápasech Sokolov prohrál s Pardubicemi (0:1) a Pardubice podlehly Znojmu (0:1).

Gólman Táborska Michal Toma
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

O výhře Táborska rozhodli ve druhém poločase Džafic s Nešickým, kteří soupeři připravili teprve druhou porážku v sezoně. V posledních čtyřech zápasech Olomouce venku ale šlo už o druhou prohru a třetí bodovou ztrátu.

Táborsko se díky vítězství posunulo na desátou pozici. Na kontě má stejně bodů jako devátý Žižkov, který díky výhře 1:0 nad Varnsdorfem udržel i v desátém utkání domácí neporazitelnost. Jedinou branku zápasu vstřelil už v páté minutě Jelínek.

Derby Opava - Ostrava poznamenali fanoušci

Podzimní slezské derby v Ostravě provázely velké nepokoje a výtržnosti fanoušků. Také před dnešním utkáním musela policie zasahovat proti chuligánům a několik příznivců Baníku zadržela. (VÍCE ZDE)

Opava měla v zápase dlouho převahu i šance, ale žádnou neproměnila. Hosté zabrali až v závěru. Hlinka nejprve napálil břevno a v 80. minutě střídající Mičola po rohu rozhodl o těsném triumfu Ostravy.

Jihočeši byli aktivnějším celkem, ale v první půli pohrdli třemi dobrými šancemi. Až v 68. minutě se prosadili poté, co využili brejku po nepovedené standardce hostů. Pešek našel nabíhajícího Wermkeho, který zblízka překonal gólmana.

Jenže Sokolovu se povedlo v závěru srovnat. Po dlouhém autovém vhazování vznikl v domácím vápně závar a míč propadl k Čihákovi, který ho v pádu poslal k tyči. Sokolov tak utnul sérii čtyř proher a pásmu sestupu se vzdálil na devět bodů.

Znojmo se dostalo do vedení už v 11. minutě, kdy Teplý zakončil rychlý protiútok střelou k tyči. Domácí mohli v nastavení první půle vyrovnat, ale Petráň po rohu trefil tyč. Do brankové konstrukce v závěru zápasu zamířil také hostující Javůrek z přímého kopu. Šesté Znojmo utnulo sérii tří remíz, Pardubičtí prohráli třetí z posledních čtyř kol a zůstali na čtrnáctém místě.

Poslední nováček Prostějov doma podlehl 1:2 Frýdku-Místku a na nesestupové pozice ztrácí osm bodů. Předposlední celek soutěže a druhý nováček Vítkovice na svém hřišti remizoval 0:0 s Třincem a je šest bodů za čtrnáctými Pardubicemi. Pátá Vlašim doma hrála 1:1 s Ústím nad Labem.

Fotbalová národní liga - 19. kolo:

Sokolov - Pardubice 0:1 (0:1)

Branka: 23. Petráň. Rozhodčí: Černý - Vlček, Poživil. ŽK: Dobrotka, Valenta, Medvěděv - Mužík, Přibyl, Jeřábek. Diváci: 520.

FK Pardubice - 1. SC Znojmo 0:1 (0:1)

Branka: 11. Teplý. Rozhodčí: Berka - Batík, Dresler. ŽK: Fousek, Přibyl - Nepožitek. Diváci: 560.

SFC Opava - Baník Ostrava 0:1 (0:0)

Branka: 80. Mičola. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Zapalač, Schaffartzik - Sus, Zápotočný, Hrubý. Diváci: 5436.

Sellier & Bellot Vlašim - FK Ústí nad Labem 1:1 (0:1)  

Branky: 51. F. Hašek - 14. Pouček. Rozhodčí: Klíma - Koval, Kožár. ŽK: Martykán, Kateřiňák, Pícha (všichni Ústí). Diváci: 402.

1. SK Prostějov - MFK Frýdek-Místek 1:2 (1:2)

Branky: 31. Kroupa - 12. Byrtus, 17. Ševčík. Rozhodčí: Matějček - Myška, Petřík. ŽK: Machynek - Vyskočil. Diváci: 575.

MFK Vítkovice - Fotbal Třinec 0:0

Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Súkeníková. Bez karet. Diváci: 680.

Táborsko - Sigma Olomouc 2:0 (0:0)

Branky: 53. Džafic, 69. Nešický. Rozhodčí: Ginzel - Pochylý, Polák. ŽK: Chorý (Olomouc).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články