Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Táborsko se ve šlágru FNL rozešlo s Duklou bez branek, Příbram flirtuje se sestupem

Šlágr 29. kola ve druhé nejvyšší soutěži vítěze nepoznal. Už jistí účastníci baráže o místenku mezi elitou z Táborska v něm remizovali 0:0 s postupující Duklou Praha. Na opačném pólu tabulky si setrvání ve FNL zajistilo Brno, které v bláznivé přestřelce zdolalo sestupující Kroměříž 4:3. Naopak Příbram klesla po porážce ve Varnsdorfu 0:1 na předposlední pozici a závěrečném kole jí k udržení nemusí stačit ani skalp třetího Vyškova.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Táborsko – Dukla Praha

Dukla již před týdnem rozhodla o svém návratu mezi elitu po pěti letech. Paradoxně však ještě nemá jistotu, že obsadí první místo. Rezerva Olomouce si totiž v Chrudimi připsala deváté vítězství v řadě a na vedoucí Pražany ztrácí z druhé pozice před posledním kolem tři body. V případě rovnosti bodů mezi oběma celky rozhodne o pořadí bilance ze vzájemných zápasů, kterou má díky skóre 3:1 lepší Olomouc.

Hanáci ovšem kvůli účasti A-mužstva Sigmy v první lize mezi elitu projít nemohou. Baráž o postup už mají jistou Vyškov a Táborsko – hrají jen o to, z jaké příčky do ní půjdou. Oba týmy v neděli remizovaly bez branek, a tak si Vyškov udržel jednobodový náskok.

Zbrojovka se zachránila, Příbrami hrozí sestup

Exligové Brno až nyní získalo druholigovou jistotu i pro příští sezonu. Zbrojovka vedla nad sestupující Kroměříží o čtyři góly, potom však poslední tým tabulky třikrát skóroval a domácí se bez vyloučeného Jambora o výhru ještě obávali.

Ještě horší je situace dalšího celku s velkými prvoligovými zkušenostmi. Příbram nastoupila ve Varnsdorfu, kde začal druhý poločas kvůli hustému dešti a bouřce s půlhodinovým zpožděním. V něm pak Vojta v 76. minutě trefil domácím vítězství a jistotu udržení.

Naopak exligové mužstvo se propadlo na předposlední místo. Příbram by se mohla zachránit jen na úkor čtrnáctého Prostějova, na nějž ztrácí dva body. Prostějov v závěrečném kole nastoupí na Žižkově, Příbram bude hostit Vyškov.

29. kolo druhé fotbalové ligy:

Táborsko – Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Ulrich – Vyhnanovský, Cichra. ŽK: Bláha, Koné, Tusjak – Jeřábek. Diváci: 1025.

Zbrojovka Brno – Kroměříž 4:3 (3:0)
Branky: 2. Alijagič, 6. Fousek, 8. Endl, 48. vlastní Houser – 55. a 85. Kudela, 66. Jaroň. Rozhodčí: Zaoral – Dresler, Bureš. ŽK: Jambor, Štepanovský – Silný. ČK: 76. Jambor (Brno). Diváci: 1623.

Prostějov – Opava 3:1 (1:0)
Branky: 9. Malec, 80. Harušťák, 83. Matoušek – 54. Kopečný. Rozhodčí: Hocek – Mokrusch, Dohnálek. ŽK: Ševčík, Látal - Kadlec, Haitl. ČK: 21. Málek (Opava). Diváci: 720.

Chrudim – Sigma Olomouc B 1:3 (1:1)
Branky: 10. Záviška – 18. Langer, 46. Muritala, 89. Fiala. Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Šafránková. ŽK: Skwarczek, Řezníček – Spáčil, Slavíček. Diváci: 820.

Vyškov – Líšeň 0:0
Rozhodčí: Bělák – Dobrovolný, Lakomý. ŽK: Lahodný, Svoboda, Fomba, Krollis – Jeřábek, Hapal, Dziuba, Rolinek, Vajner. Diváci: 1011.

Jihlava – Žižkov 1:2 (0:0)
Branky: 63. Franěk – 56. Jirásek, 59. Sixta. Rozhodčí: Vokoun – Kotalík, Ježek. ŽK: Franěk, Selnar – Bajza, Sodoma. Diváci: 730.

Sparta Praha B – Vlašim 2:2 (1:0)
Branky: 12. Šiler, 87. Rus – 47. Šmiga, 68. Planka. Rozhodčí: Batík – Líkař, Malimánek. ŽK: Ševínský – Šmiga, Nogha. Diváci: 382.

Varnsdorf – Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 76. Vojta. Rozhodčí: Orel – Leška, Novák. ŽK: Hošek (Příbram). Diváci: 549.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články