Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparťanská rezerva stíhá vedoucí Duklu, omilostněný Silný rozhodl v Třinci

Vynikající vstup do nového ročníku zažívá sparťanský B-tým. V domácím utkání 6. kola druhé ligy deklasoval Táborsko 4:1 a poskočil v neúplné tabulce na druhé místo se čtyřbodovou ztrátou za vedoucí Duklu, která v pátek porazila tápající Opavu 3:1. Fotbalisté Brna neudrželi v domácím utkání dvakrát vedení a remizovali s Varnsdorfem 2:2. V tabulce klesli se 13 body na třetí místo, protože díky lepšímu skóre se před ně dostala Vlašim, která porazila Žižkov 3:0. Exligová Příbram remizovala v Ústí nad Labem 2:2 a krčí se na třinácté pozici.

Fotbalisté Sparty "B" přicházejí na hřiště
zdroj: twitter.com/AC Sparta Praha

Pražané vykročili za vítězstvím už v první půli, kdy se ve 20. a 25. minutě trefili Adam Gabriel a Matyáš Kozák. Táborsko mohlo snížit krátce před hodinou, ale Jiří Boula neproměnil penaltu. V závěrečné desetiminutovce pak v dresu Sparty "B" udeřili ještě Tomáš Schánělec a Lukáš Vácha. Za hostující tým už jen v 90. minutě korigoval stav Jakub Matoušek.

Brněnští svěřenci trenéra Richarda Dostálka se dostali proti Varnsdorfu do vedení v 39. minutě, kdy se šestou brankou v sezoně prosadil útočník Jakub Řezníček. Hosté ale ve druhé části vyrovnali zásluhou Lukáše Huška a nesrazil je ani následný gól Adama Fouska. Naopak šest minut před koncem rozhodl o dělbě bodů Ondřej Bláha. Varnsdorf neprohrál v druhé lize už pět zápasů za sebou a drží s 11 body pátou příčku.

Vlašim zaznamenala už třetí výhru po sobě. Po triumfech nad Líšní a Jihlavou ji k úspěchu proti žižkovské Viktorii nasměroval už v první minutě vlastní gól Davida Březiny. Do přestávky se prosadil ještě Denis Višinský a stejný hráč také zpečetil čtvrt hodiny před koncem skóre. Vlašim ve druhé lize neinkasovala podruhé za sebou a je s 16 góly nejproduktivnějším týmem soutěže.

Silný zařídil vítězství Líšně

Omilostněný útočník Jan Silný rozhodl vítězným gólem o vítězství Líšně 2:0 v Třinci. Šestadvacetiletý hráč dostal před týdnem červenou kartu za atak na fanouška v brněnském derby se Zbrojovkou, ale vzhledem k tomu, že chránil napadeného pořadatele, trest od disciplinární komise nakonec nedostal.

Silný proto nechyběl v základní sestavě a ve 22. minutě otevřel skóre. Líšeň ve druhé lize zvítězila po čtyřech zápasech. Naopak Třinci nepomohla ani trenérská změna a odvolání Františka Straky, jeho nástupce Martin Zbončák na úvod neuspěl. Slezané se krčí s třemi body na dně tabulky.

Z posledního místa se dostal Vyškov, který navzdory hodinovému oslabení o vyloučeného Kršku rozdrtil v domácím azylu v Drnovicích Prostějov 4:0. Tři góly dal přitom v početní nevýhodě. Nováček soutěže se dočkal premiérového vítězství v druholigové sezoně.

Po dvou porážkách zabrala i Jihlava, jež vyhrála 1:0 v Chrudimi díky penaltě z druhé půle. Východočechům se nedaří a se čtyřmi body jim patří až předposlední příčka.

Příbram a Opava se trápí i ve druhé lize

Příbram a Opava, ještě loni prvoligová mužstva, nezačaly druholigovou misi vůbec dobře a po šesti kolech se krčí ve spodní polovině v tabulce.

Příbram v Ústí nad Labem dvakrát dotahovala a remizovala 2:2. Svěřencům Davida Jarolíma pomohl dvěma trefami Ladislav Krobot. V 84. minutě zajistil remízu Radek Voltr. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Ústí nad Labem – Příbram

V dalším pátečním měření sil Dukla zvítězila nad dvanáctou Opavou 3:1 a upevnila si vedení v neúplné tabulce.

Pražský celek nasměroval za pátým vítězstvím v sezoně už v 21. minutě slovenský útočník Marek Fábry. Po přestávce zvýšil druhou trefou z posledních tří zápasů Lukáš Buchvaldek a pět minut před koncem se prosadil i nigerijský útočník Sunday Faleye. Prohru Slezanů už jen mírnil v 88. minutě Joss Didiba.

6. kolo druhé fotbalové ligy:

Dukla Praha - Opava 3:1 (1:0)
Branky:
21. Fábry, 48. Buchvaldek, 85. Faleye - 88. Didiba. Rozhodčí: Švagr - Melichar, Černoevič. ŽK: Celba (Opava). Diváci: 581.

Ústí nad Labem - Příbram 2:2 (1:1)
Branky:
41. a 54. Krobot - 42. Vávra, 84. Voltr. Rozhodčí: Dorušák - Arnošt, Slavíček. ŽK: Miskovič, Mechmache, Prošek, Čičovský, Jiránek, Plachý, Bílek - Pilík, Halinský, Vávra, Sus, Petrák. Diváci: 516.

Třinec - Líšeň 0:2 (0:1)
Branky: 22. Silný, 71. Kučera. Rozhodčí: Hanousek - Matoušek, Líkař. ŽK: Hýbl, Bedecs, Šteinhübel, Ba Tidiane - Stáňa, Matocha, Kučera. Diváci: 240.

Chrudim - Jihlava 0:1 (0:0)
Branka: 67. Vedral z pen. Rozhodčí: Křepský - Podaný, Pfeifer. ŽK: Kesner, Drahoš, Řezníček, Fišl - Franěk, Lacko, Shudeiwa. Diváci: 856.

Vyškov - Prostějov 4:0 (1:0)
Branky: 26. a 65. Kanakimana, 49. O. Vintr, 66. Němeček. Rozhodčí: Zaoral - Mikeska, Bureš. ŽK: Štěpánek, O. Vintr - Omale, Vlachovský. ČK: 31. Krška (Vyškov). Diváci: 760.

Sparta B - Táborsko 4:1 (2:0)
Branky: 20. Gabriel, 25. Kozák, 82. Schánělec, 89. Vácha - 90. Matoušek. Rozhodčí: Krejsa - Šimáček, Vyhnanovský. ŽK: Vitík, Ambler - Tijani, Icha, Brabec, Kopečný. Diváci: 423.

Vlašim - Viktoria Žižkov 3:0 (2:0)
Branky: 40. a 76. Višinský, 1. vlastní Březina. Rozhodčí: Ginzel - Kotalík, Pečenka. ŽK: Hošek, Prebsl (oba Vlašim). Diváci: 615.

Brno - Varnsdorf 2:2 (1:0)
Branky: 39. Řezníček, 77. Fousek - 71. Hušek, 84. Bláha. Rozhodčí: Batík - Dobrovolný, Lakomý. ŽK: Šterba, Přichystal, Endl - Heppner, Bláha. Diváci: 2503.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články