Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

SESTŘIHY: Hořká pilulka pro Příbram, sestupuje z druhé ligy

Fotbalisté Příbrami končí ve druhé lize a sestupují. K udržení jim nepomohla ani výhra 2:0 nad Vyškovem. Prostějov totiž zvítězil na Žižkově 2:0 a tím odsoudil Příbram na předposlední místo, zaručující sestup do České fotbalové ligy. Do baráže o účast mezi elitou půjde v lepší pozici Táborsko, které skončilo třetí, Vyškov byl čtvrtý. Jistým postupujícím do nejvyšší soutěže byla už od předminulého kola Dukla, která se rozloučila se sezonou drtivým vítězstvím 6:0 v pražském derby nad B-týmem Sparty.

Příbram posbírala stejně jako čtrnáctá Jihlava 35 bodů, v její neprospěch ale rozhodla horší bilance ze vzájemných zápasů. Tým od Litavky doplatil i na odečet dvou bodů za maření verdiktu Sboru rozhodců FAČR a nesplacení dluhů bývalým hráčům.

Příbramští potřebovali v posledním kole proti již jistému účastníkovi baráže Vyškovu zvítězit a zároveň doufat, že Prostějov neuspěje na Žižkově. Středočeský celek po dvou brankách Hušbauera, z toho jedné z penalty, získal tři body, ale nakonec mu to nebylo nic platné. Prostějov totiž pod televizní věží po bezgólovém poločase dvakrát skóroval a po třetím vítězství z posledních čtyř kol unikl sestupu.

Příbramští se přidali ke klubům, které po účinkování v první lize potkal pád minimálně o dvě soutěže. Některé týmy jako Blšany, Lázně Bohdaneč či Drnovice pak z fotbalové "mapy" prakticky zmizely.

"Mrzí to hodně, vždycky, když se sestoupí, je to těžký. Můžeme si za to sami, měli jsme to ve svých rukách celé jaro, měli jsme hodně bodů, ale bohužel jsme to nezvládli," řekl pro ČT sport Josef Hušbauer, který dal Vyškovu dva góly, z toho jeden z penalty.

"Každý hrál o baráž i sestup, tabulka byla vyrovnaná. Ale když ztratíme tolik bodů doma, je to pak složité. Nedávali jsme góly. Ve třetí lize to bude složité, nepřeju jim to a beru to i trochu na sebe, jako kapitán bych měl týmu pomoct víc," dodal.

"Je to smutná chvíle, ale neměli jsme to ve svých rukou. Po x letech sestupujeme a je to špatné," uvedl trenér Jiří Kohout. "Situace růžová nebyla, my jsme během podzimu nějak vypadali, pak se udály změny, něco se povedlo, něco ne. Co bude, to je na vedení," doplnil.

V lepší pozici půjde do baráže o nejvyšší soutěž Táborsko. Jihočeský celek zvítězil v Kroměříži 2:0 a v boji o účast mezi elitou vyzve patnáctý tým první ligy. Vyškov po porážce v Příbrami skončil čtvrtý a čeká ho souboj se čtrnáctým mužstvem nejvyšší soutěže. Baráž si zahraje podruhé za sebou.

Na druhém místě tabulky skončila olomoucká rezerva, vzhledem k účasti A-týmu Sigmy v nejvyšší soutěži ale o start mezi elitou bojovat nemůže. Hanáci po obratu porazili Varnsdorf 2:1 a zvítězili podesáté za sebou.

Druhou ligu o tři body před Olomoucí B ovládla pražská Dukla. Celek z Julisky oslavil přímý postup, na který dosáhl jen vítěz soutěže, již po předminulém kole. I při jednoznačné výhře nad sparťanskou rezervou scházel lídrovi tabulky trenér Petr Rada, jenž si odpykává tříměsíční trest za rasistickou urážku.

Výsledky:

Dukla Praha – Sparta Praha B 6:0 (2:0), Kroměříž – Táborsko 0:2 (0:1), Líšeň – Chrudim 1:2 (0:0), Olomouc B – Varnsdorf 2:1 (0:1), Opava – Jihlava 4:1 (1:1), Příbram – Vyškov 2:0 (1:0), Vlašim – Brno 2:2 (1:1), Žižkov – Prostějov 0:2 (0:0)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články