Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Lesní běh Říčany XCR

SESTŘIH: Zbrojovka zvládla vstup do druhé ligy. V Jihlavě se prosadila posila Janetzký

Favorit druhé fotbalové ligy zvládl vstup do soutěže. Zbrojovka Brno veze z hřiště Jihlavy tři body za vítězství 2:0. Za hosty se prosadil už ve čtvrté minutě povedenou střelou Jakub Janetzký, předsezonní posila od dalšího favorita druhé ligy Zlína. Výsledek pak pečetil v 84. minutě Roman Potočný. Nový trenér Jaroslav Hynek už nemohl počítat s Denisem Alijgičem, Zbrojovka v pondělí potvrdila jeho přesun do Žiliny.

Jihlavský Maximilien Boussou v hlavičkovém souboji s Romanem Potočným
zdroj: Facebook FC Vysočina autor: Zuzana Javůrková

Zbrojovka nedlouho před zápasem oznámila, že po necelém roce ji opouští útočník Denis Alijagič. Mládežnický reprezentant přestupuje do Žiliny. Kanonýr Řezníček je zraněný, kouč Hynek naopak v základní jedenáctce představil nové tváře Štěpánka, Janetzkého, Kubra a Matekoviče.

Jedna z posil také otevřela skóre. Janetzký se hned na začátku trefil prudkou střelou zdálky. Šance měli i domácí, v 78. minutě ale přišli o vyloučeného Štětku. Brno v minulé sezoně vyhrálo oba vzájemné zápasy 1:0, tentokrát se ještě o branku zlepšilo. V přesilovce rozebralo obranu a Potočný snadno přidal gólovou pojistku tříbodového zisku.

Vysočina Jihlava – Zbrojovka Brno 0:2 (0:1)

Branky: 4. Janetzký, 84. Potočný. Rozhodčí: Petřík – Žurovec, Pochylý. ŽK: Lacko, Chytrý – Pernica, Kronus, Potočný. ČK: 78. Štětka, 86. Novák (vedoucí týmu, oba Jihlava). Diváci: 1230.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články