Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Ulbrichova hlavička poslala Vyškov na třetí místo, rezerva Slavie se vrátí s prázdnou

Ambiciózní Vyškov stoupá tabulkou druhé nejvyšší soutěže. V dohrávce 5. kola zdolal gólem Toma Ulbricha "béčko" Slavie 1:0, navázal na předchozí skalp "béčka" Baníku, udržel neporazitelnost a posunul se na třetí příčku, která zaručuje baráž o postup mezi elitu. Pražané naopak podruhé v řadě padli nejtěsnějším rozdílem a zůstali na deváté pozici.

Fotbalisté Vyškova v utkání druhé ligy
zdroj: facebook.com/MFK Vyškov

Rozhodující moment vyrovnaného utkání nastal v Drnovicích ve 23. minutě. Tomáš Čelůstka našel ze standardní situace přesně Ulbrichovu hlavu a ten překonal velezkušeného brankáře Ondřeje Koláře.

Do druhé půle poslali sešívaní další klubovou legendu Milana Škodu, který se krátce po přestávce dostal do šance, ale domácí stejně jako ve všech ostatních případech podržel gólman Jiří Borek. A protože vyškovský Terrell Egbri orazítkoval z brejku jen břevno, výsledek se už nezměnil.

"Druhá branka nám scházela k tomu, abychom utkání uzavřeli. Slavia byla po změně stran silná na míči, my jsme se bránili a chodili do rychlých protiútoků. Jednu z příležitostí jsme měli využít," hodnotil pro Českou televizi vyškovský trenér Jan Kameník, jehož realizační tým rozšířil před zápasem Richard Dostálek – nedávný hlavní kouč brněnské Zbrojovky.

"Kdybychom dotáhli pár věcí ve druhém poločase, tak jsme minimálně zremizovali. Měli jsme pár náznaků, pár protiútoků, ale nestačilo to. Soupeř byl zkušený. Musíme tvrdě trénovat a nacházet hráče, kteří finální řešení budou mít. Pak budeme zápasy zvládat i výsledkově," přemítal kouč sešívaných David Střihavka, jehož svěřenci podruhé v řadě neskórovali.

Vyškov – Slavia Praha "B" 1:0 (1:0)

Branka: 23. Ulbrich. Rozhodčí: Cieslar – Hurych, Bělák. ŽK: Condé, Kameník (trenér), Zajíc, Novák – Toula. Diváci: 1170.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články