Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Touchdown

SESTŘIH: Ulbrich skolil gólem dalšího soupeře a zajistil Vyškovu vítězství, Brno kouše zklamání

Malé jihomoravské derby v rámci 7. kola druhé nejvyšší soutěže skončilo hubenou výhrou Vyškova nad Brnem 1:0. Jedinou branku vstřelil v nastavení první půle Tom Ulbrich, který rozhodl i předchozí utkání domácích v jejich drnovickém azylu proti "béčku" Slavie. Jeho tým se v tabulce posunul na čtvrté místo, Zbrojovka je dvanáctá.

Fotbalisté Vyškova oslavují gól
zdroj: facebook.com/MFK Vyškov

Brněnský odchovanec Ulbrich se po standardní situaci nejlépe zorientoval v pokutovém území a zapsal druhý gól v ročníku, čímž zmrazil do té doby lepšího soupeře. Adam Kronus předtím orazítkoval po rychlém brejku tyč a Roman Potočný nechal střelou z bezprostřední blízkosti vyniknout spolehlivého Jiřího Borka v brance domácích.     

Ve druhém poločase Zbrojovka nedokázala odpovědět a s pěti trefami má společně s Prostějovem nejhorší ofenzivu v soutěži. Vyškov zahozené šance mrzet nemusely, doma i ve čtvrtém utkání v sezoně udržel neporazitelnost.

"V prvním poločase jsme měli vést 2:0, ale nakonec jsme inkasovali, což posadilo na koně soupeře. Ve druhém jsme si žádnou velkou šanci nevytvořili a tím pádem Vyškov vyhrál zaslouženě," hodnotil brněnský trenér Jaroslav Hynek v rozhovoru pro Českou televizi.

Jeho pondělní protějšek Jan Kameník uznal převahu Zbrojovky v úvodním dějství. "Tahali jsme za kratší konec, ale ve druhé půli jsme se zvedli, měli jsme vyložené brankové příležitosti a skóre jsme měli jednoznačně zvýšit," hodnotil Kameník. "Bohudík to skončilo 1:0, za což jsme rádi, ale je před námi hodně práce," dodal.

Vyškov –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Brno 1:0 (1:0)

Branka: 45. Ulbrich. Rozhodčí: Petřík –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Novák, Cichra. ŽK: Sylla, Condé, Piško, Vedral, Zajíc – Polák, Janetzký, Potočný. Diváci: 2361.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články