Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SESTŘIH: Příbram při Bednářově trenérském debutu otočila zápas na hřišti vedoucí Dukly

Výsledkově nadmíru povedenou premiéru v roli hlavního kouče má za sebou Roman Bednář. Nový trenér Příbrami při svém debutu dovedl svůj tým k výhře 2:1 na půdě vedoucího celku druhé nejvyšší soutěže pražské Dukly. Chrudim zdolala doma po obratu 2:1 Jihlavu. Fotbalisté Žižkova překvapivě zvítězili ve Vlašimi 1:0. Táborsko si poradilo s Varnsdorfem 4:1 a je třetí. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dukla Praha – Příbram

Na lavičce Dukly zatím nechyběl trenér Petr Rada, který dostal od disciplinární komise za rasistickou urážku osmiměsíční trest, ale verdikt je zatím nepravomocný, neboť se proti němu odvolal.

Jeho svěřenci skórovali v 49. minutě zásluhou Moulise. Středočeši, které poprvé z pozice hlavního trenéra vedl Bednář místo ve čtvrtek odvolaného Krejčího, srovnali o tři minuty později díky Senegalci Fallovi. Obrat dokonal střídající Coňk.

Dukla prohrála po sérii tří výher a stále vede tabulku o čtyři body před Vyškovem, jenž se v neděli představí na hřišti sparťanského B-týmu. Příbram vyhrála druhé z posledních tří kol a z šesté pozice ztrácí tři body na třetí Chrudim, jíž patří poslední barážová příčka.

Táborsku zařídil proti Varnsdorfu dvoubrankové vedení v rozmezí 24. až 25. minuty Svatek. Po změně stran se prosadil Kateřiňák, za hosty snížil Hodek a konečný výsledek stanovil Osmančík. Jihočeši bodovali i v pátém jarním kole a ztrácejí bod na Vyškov a pět bodů na Duklu. Varnsdorf zůstal předposlední.

Líšeň vedla v Kroměříži po brance Čermáka, za nováčka soutěže vyrovnal Jaroň. Domácí Hanácká Slavia remizovala ve třetím z posledních čtyř kol a je předposlední, brněnský celek neprohrál počtvrté za sebou a patří mu sedmá příčka.

Jihlavu poslal do vedení na konci prvního poločasu gólovou tečí Vedral, Chrudim ale skóre po přestávce otočila. Nejprve se prosadil ve třetím zápase po sobě Látal a v 66. minutě dokonal obrat hlavou Míka. Jihlava nevyhrála ani v pátém jarním utkání, celkem čeká na tříbodový zisk šest ligových duelů.

Zápas mezi Žižkovem a Vlašimí rozhodl již v osmé minutě povedenou střelou Sodoma, který se prosadil z jediného přímého pokusu hostů mezi tyče. Viktoria se pak většinu utkání bránila, po změně stran držela míč jen 25 procent času, ale Vlašimští srovnat nedokázali.

21. kolo druhé fotbalové ligy:

Chrudim – Jihlava 2:1 (0:1)
Branky: 51. Látal, 66. Míka – 38. Vedral. Rozhodčí: Kotala – Dresler, Bureš. ŽK: Míka, Látal, Skwarczek, Kutík – Chytrý, Lacko. Diváci: 1085.

Vlašim – Viktoria Žižkov 0:1 (0:1)
Branka: 8. Sodoma. Rozhodčí: Černý – Podaný, Pochylý. ŽK: Onije, Dostál (oba Vlašim). Diváci: 580.

Dukla Praha - Příbram 1:2 (0:0)
Branky: 49. Moulis - 52. Fall, 78. Coňk. Rozhodčí: Ratajová - Zoufalý, Radina. ŽK: Peterka, Jeřábek - Krch, Coňk, Andronikou. Diváci: 2214.

Kroměříž - Líšeň 1:1 (0:1)
Branky: 71. Maroň - 7. Čermák. Rozhodčí: Zaoral - Lakomý, Malimánek. ŽK: Matoušek, Silný, Martinek - Čermák, Jeřábek, Dziuba, Jokovič, Otrísal. ČK: 90.+3 Jokovič (Líšeň). Diváci: 1056.

Táborsko - Varnsdorf 4:1 (2:0)
Branky: 24. a 25. Svatek, 58. Kateřiňák, 89. Osmančík - 84. Hodek. Rozhodčí: Hocek - Matoušek, Černoevič. ŽK: Polyák (Varnsdorf). Diváci: 911.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články