Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Pudil se rozloučí s profesionální kariérou, poslední zápas odehraje proti Táborsku

Bývalý fotbalový reprezentant Daniel Pudil v neděli uzavře svou profesionální kariéru. Pětatřicetiletý obránce nebo záložník se rozloučí v dresu druholigové Viktorie Žižkov v utkání proti Táborsku, v němž bude jeho tým usilovat o udržení konečného čtvrtého místa. Pražský klub o tom informoval na svém webu.

Daniel Pudil
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Dan Pudil odchází z fotbalových trávníků. Přednost už dostane rodina. Ale stopa, kterou v historii nejkrásnější hry na světě zanechal, je pořádně hluboká. O jeho kvalitách se mohli mnohem více přesvědčit fanoušci v zahraničí, kde odehrál třikrát více zápasů než doma," uvedla Viktoria.

Dvojnásobný český šampion s Libercem (2006) a Slavií (2008) uspěl i během působení v zahraničí, kde triumfoval před deseti lety v belgické lize s Genkem. Později hrál v italské Ceseně a anglických klubech Watfordu a Sheffieldu Wednesday. V reprezentaci nastoupil k 35 duelům, v nichž dvakrát skóroval. Účastnil se rovněž mistrovství Evropy 2016.

"Loučí se PAN hráč. A nám je ctí, že ten (pravděpodobně) poslední zápas odehraje v našem dresu. Výsledek utkání je, samozřejmě, důležitý a hráči k souboji s Táborskem nastoupí jako vždy s jednoznačným cílem vybojovat tři body. Ale ať už to na trávníku dopadne jakkoli, v neděli bude znít na Proseku zasloužený potlesk. Pro Půďu," dodal klub.

Utkání Žižkova s Táborskem se bude hrát před omezeným počtem fanoušků v neděli od 15:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články