Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Prostějov nepustil Žižkov na třetí místo. Brno ukopalo výhru ve Varnsdorfu a stíhá Pardubice

Fotbalisté Viktorie Žižkov marně bojovali o třetí místo ve druhé lize, které znamená účast v baráži o nejvyšší soutěž. Prostějov i v deseti hráčích uhrál v Praze remízu 0:0 a ztrácí bod na třetí Duklu, která rozstřílela Vítkovice 4:0, a má bod na Hradec, jenž přehrál 1:0 Vlašim. Druhý tým soutěže z Brna už ve středu vyválčil ve Varnsdorfu nejtěsnější vítězství a na lídra z Pardubic mu chybí už jen bod. Východočeši však mají utkání k dobru, jejich zápas v Třinci byl kvůli koronavirové nákaze odložen. Jihlava nadělila čtyři góly Vyšehradu, Sokolov i s vidinou pádu o soutěž níž přehrál Líšeň 3:1. Chrudim se rozešla s Ústím smírně po výsledku 3:3. 

Brno roli favorita na hřišti o záchranu bojujícího týmu potvrdilo až v závěru. Zatímco Zbrojovka díky výhře snížila ztrátu na první příčku, která jako jediná zaručuje přímý postup do nejvyšší soutěže, Varnsdorf po sérii pěti zápasů bez vítězství dělí od pásma sestupu dva body.

Brnu patří druhé místo s náskokem deseti bodů před Duklou, která proti posledním Vítkovicím potvrdila střeleckou formu. Domácí na Julisce vyhráli 4:0, připsali si třetí vítězství za sebou, a navíc během této úspěšné série pokaždé dali v utkání minimálně tři branky.

Dva góly Vysočiny dal Klobása a s třinácti góly se dělí o vedení v tabulce střelců s Matějkou z Ústí.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Žižkov - Prostějov

Žižkovští byli doma aktivnější, ale v koncovce se jim od začátku nedařilo. V 65. minutě Prostějov oslabil Machynek, který byl vyloučen za tvrdý skluz na Tusjaka. Pražané přes velký tlak početní výhodu nevyužili, protože dál stříleli nepřesně. Viktorii navíc v závěru podržel brankář Švenger při Ircingově velké šanci.

Žižkov podruhé za sebou uhrál bezbrankový výsledek, desátý Prostějov protáhl šňůru bez výhry na čtyři kola.

Zápas Hradce s Vlašimí rozhodl kapitán Adam Vlkanova. "Votroci" ztrácí dva body na třetí místo zaručující účast v baráži o nejvyšší soutěž.

Vlkanova se prosadil ve 29. minutě z dorážky. Domácí měli ve druhém poločase několik šancí navýšit vedení, ale žádnou už neproměnili. V 70. minutě sám před brankou selhal Firbacher, kterého pak v nastaveném čase vychytal gólman Bačkovský.

Hradec naplno bodoval po třech utkáních, jedenáctá Vlašim naopak ve druhé lize zaváhala po sérii čtyř vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno udeřilo ve Varnsdorfu těsně před koncem

Výsledky 26. kola druhé fotbalové ligy

Viktoria Žižkov - Prostějov 0:0

Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Caletka. ŽK: Nešický - Lutonský, Biolek. ČK: 65. Machynek (Prostějov). Diváci: 751 (limit 5000 osob na stadionu).

Hradec Králové - Vlašim 1:0 (1:0)

Branka: 29. Vlkanova. Rozhodčí: Hocek - Kubr, Vaňkát. ŽK: Král, Zbrožek - Blecha, Průcha, Vrána. Diváci: 702 (limit 5000 osob na stadionu).

Dukla Praha - Vítkovice 4:0 (2:0)

Branky: 9. Doumbia, 17. Holík, 60. Preisler, 83. Hadaščok. Rozhodčí: Cieslar - Batík, Dohnálek. ŽK: Chlumecký - Celba. Diváci: 411 (limit 5000 osob na stadionu).

Chrudim - Ústí nad Labem 3:3 (2:0)

Branky: 22. Rybička, 34. Mužík z pen., 81. Havlena - 54. a 85. z pen. Matějka, 58. Dramé. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Janoušek - Chodora, Richter. Diváci: 480 (limit 5000 osob na stadionu).

Jihlava - Vyšehrad 4:0 (1:0)

Branky: 31. a 57. Klobása, 73. Svoboda, 86. Rezek. Rozhodčí: Ginzel - Novák, Váňa. ŽK: Drozda, Alexandr, Zinhasovič (všichni Vyšehrad). Diváci: 694 (limit 5000 osob na stadionu).

Líšeň - Sokolov 1:3 (0:2)

Branky: 46. Zikl - 5. Vávra, 38. Šmehyl, 88. Červenka. Rozhodčí: Hanousek - Šimíček, Matoušek. ŽK: Kovář, Hasil, Dvořák, Ju Kang-hjon. Diváci: 500 (limit 5000 osob na stadionu).

Varnsdorf - Brno 0:1 (0:0)

Branka: 86. Hladík. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Hurych. ŽK: Kubista, Kouřil - Sedlák, Eismann, Vaněk. Diváci: 598 (limit 5000 osob na stadionu).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články