Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Příbram zastavila rozjetou Duklu a dál vede, sparťanské "béčko" opustilo pásmo sestupu

Jedna úspěšná série skončila. Duklu Praha, která v jarní části druhé ligy doposud neztratila ani bod, zastavila vedoucí Příbram. Ta sice na Julisce brzy prohrávala, ale skóre dokázala otočit, zvítězila 2:1 a vede tabulku o dva body před Karvinou. Na opačném pólu tabulky si polepšilo sparťanské "béčko", které po obratu udolalo Táborsko taktéž 2:1 a posunulo se z předposledního na 11. místo. Poslední zůstala rezerva Slavie po porážce 0:1 ve Varnsdorfu.

Obránce Dukly Praha Jiří Piroch
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Dukla udeřila už v 5. minutě díky Matějkovi, ale Příbram otočila skóre během šesti minut v závěru poločasu. Nejprve si dal vlastní gól střídající Uhlíř a vítěznou branku zapsal Zeronik.

Středočeši vyhráli třetí z posledních čtyř kol, naopak dejvický celek nenavázal na předchozí čtyři vítězství. Svěřenci Petra Rady ztrácejí z šesté pozice na druhou barážovou příčku, kterou drží třetí Líšeň, pět bodů.

Stejnou ztrátu na Líšeň má i šestá Vlašim. Středočeši v Prostějově ovládli čtvrtý zápas za sebou. V prvním poločase se trefil Horský a po změně stran Svoboda a Suchan, vlastní gól si pak v závěru dal Bialek. Prostějov nevyhrál už šest duelů a jen dva body ho v neúplné tabulce dělí od první sestupové pozice.

Opava opět přišla o vítězství v nastaveném čase

Stejně je na tom i Opava, kterou poslal proti Jihlavě do vedení v úvodním dějství Rataj. Vysočina však srovnala ve čtvrté minutě závěrečného nastavení díky Svobodově proměněné penaltě. Slezané nevyhráli už 11 kol a v sedmi z posledních osmi střetnutí uhráli nerozhodný výsledek. Jihlava bodovala v šestém utkání v řadě.

Sigma "B" se v Třinci ujala vedení krátce po přestávce zásluhou Kramáře, o pět minut později ale odpověděl Hrdlička. Třinec vyhrál jediné z posledních osmi utkání a zůstal na prvním nesestupovém místě o dva body před slávistickou rezervou, která má na posledním místě ještě zápas k dobru. Desátí Hanáci zvítězili v jediném z uplynulých deseti utkání.

Táborsko poslal do vedení v 10. minutě Mach. Domácí Sparta otočila skóre ve druhém poločase. Po hodině vyrovnal Schánělec a v 84. minutě stoper Vydra proměněnou penaltou zařídil letenské rezervě první výhru po třech kolech. Jihočeši protáhli šňůru bez vítězství na šest střetnutí a jsou třináctí.

Zápas ve Varnsdorfu rozhodl v nastaveném čase prvního poločasu Osmančík hlavou po rohu. Slávistické "béčko" po změně stran odpovědět nedokázalo a nevyhrálo potřetí za sebou. Na první nesestupovou pozici ztrácí tři body.

21. kolo druhé fotbalové ligy:

Karviná - Vyškov 2:0 (0:0)
Branky: 64. Boháč, 86. Memič. Rozhodčí: Petřík - Hurych, Dohnálek. ŽK: Soukeník - Dweh, Cabadaj, Lahodný. Diváci: 1035.

Dukla Praha – Příbram 1:2 (1:2)
Branky: 5. Matějka – 36. vlastní Uhlíř, 42. Zeronik. Rozhodčí: Krejsa – Šimáček, Černoevič. ŽK: Havelka, Červenka (oba z Dukly). Diváci: 1174.

Třinec  Sigma Olomouc B 1:1 (0:0)
Branky: 52. Hrdlička – 47. Kramář. Rozhodčí: Kvítek - Vyhnanovský, Mojžíš. ŽK: Samiec – Zlatohlávek, Galus. Diváci: 279.

Opava  Jihlava 1:1 (1:0)
Branky: 32. Rataj – 90.+4 Svoboda z pen. Rozhodčí: Opočenský – Vodrážka, Cichra. ŽK: Šigut, Omale – Araujo-Wilson, Lacko, Selnar. Diváci: 1081.

Prostějov  Vlašim 0:4 (0:1)
Branky: 13. Horský, 58. Svoboda, 69. Suchan, 88. vlastní Bialek. Rozhodčí: Volek – Žurovec, Pospíšil. ŽK: Bialek – Horský. Diváci: 380.

Sparta Praha B - Táborsko 2:1 (0:1)
Branky: 61. Schánělec, 84. Vydra z pen. - 10. Mach. Rozhodčí: Kotala - Bureš, Šafránková. ŽK: Hodouš, Váňa - Mach, Novák, Koné. Diváci: 422.

Varnsdorf - Slavia Praha B 1:0 (1:0)
Branka: 45.+3 Osmančík. Rozhodčí: Dorušák - Pochylý, Lakomý. ŽK: Ludvíček - Labík, Beran. Diváci: 985.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články