Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Příbram s Opavou přišly o vítězné série, oba vedoucí celky jen remizovaly

Úspěšná vítězná série fotbalistů Příbrami skončila po šesti zápasech v utkání s Olympií Praha, s níž Středočeši "jen" remizovali 2:2. Podobně se vedlo i vedoucí Opavě, která přišla dokonce o sedmizápasovou vítěznou sérii v domácím duelu s Třincem, který skončil remízou 1:1. Před třetím Hradcem Králové, který porazil Varnsdorf 2:0, mají však Opavští nadále pohodlný desetibodový náskok.  

Karsten Ayong
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Utkání mezi Opavou a Třincem od začátku nabídlo řadu šancí. Opava mohla jít do vedení, ale třinecký stoper Reintam vykopl míč z branky. Naopak na druhé straně Šumbera nejprve nedoskočil na centr, ale míč vrátil do vápna Juřena a tentokrát už Šumbera poslal Třinec do vedení.

Opava tlačila, ale Kuzmanovič ani Zapalač šance nevyužili. Na začátku druhé půle pak mohl vedení hostů zvýšit Joukl, ale brankář Šrom ho vychytal. V 58. minutě už ale bylo vyrovnáno, když obránce Hrabina využil podklouznutí protihráče a dal druhý gól v kariéře.

Výhru mohly slavit oba celky, ale nejprve Šrom podržel Opavu a v poslední minutě na druhé straně Paleček zase chytil jasný gól Smolovi. Opava pak dohrávala v deseti bez vyloučeného Pospěcha, neboť bývalý reprezentant jako poslední hráč před brankářem fauloval unikajícího soupeře.

Hradec Králové překvapení nedopustil. Před vlastními příznivci mohl skórovat už v prvním poločase, ale Martan orazítkoval tyč. Poprvé se proto prosadil až dvě minuty po změně stran, kdy střídající Miker přehodil brankáře Porcala. Pojistku přidal vzápětí Urma, který elegantně zatočil míč z rohu přímo do sítě.

V duelu ze středu tabulky Žižkov zvítězil 2:1 v Sokolově. O obrat se ve druhé půli postaral dvěma góly Batioja a desátá Viktoria se dotáhla na osmý Sokolov na rozdíl jediného bodu. Sokolov šel do vedení už ve 3. minutě, kdy Hlavatý vysunul Stradu a po jeho přihrávce zamířil přesně Kosak. Další šance už ale domácí nevyužili a v 66. minutě srovnal Batioja hlavičkou. A poté, co Sokolovští odmítli možnost jít zpět do vedení, rozhodli hosté další hlavičkou Batioji.

Pardubice začaly ve Znojmě lépe a ve 23. minutě je gólem z přímého kopu poslal do vedení Fousek. V úvodu druhé půle sice hostující brankář zlikvidoval hlavičku Štrombacha, ale v 58. minutě už vyrovnal Javůrek. Závěr utkání však patřil znovu Východočechům, kteří vstřelili dvě branky. Nejprve proměnil Mužík penaltu a konečné skóre stanovil Řezníček.

Táborsku zajistil vedení v Ústí nad Labem už v 5. minutě Vandas, jenže za dvacet minut vyrovnal z penalty Pilík. Náskok mu sice vrátil v 63. minutě Musiol, nicméně i na jeho trefu dokázal brzy odpovědět Miskovič. Po vyloučení hostujícího N'Gimbiho převážil stav na stranu domácích Jindráček, ale těsně před koncem rozhodl o dělbě bodů Zavadil.

Fotbalová národní liga - 22. kolo:

Opava - Třinec 1:1 (0:1)
Branky: 58. Hrabina - 23. Šumbera. Rozhodčí: Příhoda - Hájek, Horák. ŽK: Šumbera (Třinec). ČK: 90.+2 Pospěch (Opava). Diváci: 6028.

Olympia Praha - Příbram 2:2 (1:1)
Branky: 21. Hejný, 90.+1 Broukal - 38. Hlúpik, 60. Fantiš. Rozhodčí: Franěk - Kožár, Kubec. ŽK: Žežulka, Gidiš - Zápotočný. Diváci: 585.

1. SC Znojmo - FK Pardubice 1:3 (0:1)
Branky: 58. Javůrek - 23. Fousek, 71. Mužík z pen., 82. Řezníček. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Fišer. ŽK: Javůrek - Sokol, Kovář. Diváci: 387.

Hradec Králové - Varnsdorf 2:0 (0:0)
Branky: 47. Miker, 52. Urma. Rozhodčí: Klíma - Boček, Kotalík. ŽK: Janoušek, Miker - Kouřil. Diváci: 667.

Ústí nad Labem - Táborsko 3:3 (1:1)
Branky: 25. P. Pilík z pen., 68. Miskovič, 89. Jindráček - 5. Vandas, 63. Musiol, 90.+2 Zavadil. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Melichar. ŽK: N'Gimbi. ČK: 80. N'Gimbi (Táborsko). Diváci: 548.

Sokolov - Viktoria Žižkov 1:2 (1:0)
Branky: 3. Kosak - 66. a 80. Batioja. Rozhodčí: Adámková - O. Černý, Vlček. ŽK: Silný, Vávra - Trávníček, Štípek. Diváci: 890.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články