Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Příbram s Duklou se rozešly bez branek, Vlašim drží neporazitelnost

Vlašim drží i po sedmém kole neporazitelnost. V utkání s Žižkovem udrželi hostující jednobrankové vedení, a připsali tak třetí výhru v řadě. Příbram hostila Duklu Praha. Domácím se nakonec podařilo přerušit nepříznivou sérii tří porážek, když ani jeden z týmů nedokázal vstřelit branku a utkání skončilo smírně 0:0. Dukla vpřišla o vedení v tabulce poté, co Vyškov zvládl zápas se Spartou B 3:1. Střílelo se v Jihlavě, která si za stav 3:3 rozdělila body s Chrudimí.

FK Dukla Praha
zdroj: facebook.com/FKDuklaPraha

Žižkovští byli v prvním poločase aktivnější, ale hosty podržel brankář Vágner. Vlašimský tým v 66. minutě poslal do vedení Gambijec Singhateh svým šestým gólem v ročníku. Za jedenáct minut dostal kouč Hyský za protesty v rychlém sledu dvě žluté karty a musel na tribunu.

Středočeši ustáli závěrečný tlak Žižkova a polepšili si na čtvrté místo neúplné tabulky. Viktoria po návratu do druhé ligy doma prohrála třetí ze čtyř zápasů a je desátá.

Dukla ve čtvrtém venkovním utkání v druholigovém ročníku poprvé nezvítězila. Jedenáctá Příbram zabodovala po třech porážkách.

Táborsko ve Varnsdorfu po půlhodině hry otevřelo skóre zásluhou Plachého, v 82. minutě přidal pojistku střídající Mach. Hosté zvítězili poprvé po dvou kolech a ztrácejí bod na vedoucí Vyškov.

V Jihlavě padly čtyři góly už v prvním poločase. Chrudim po brankách Kesnera a Hufa vedla 2:0, ale Vysočina v závěru úvodního dějství zásluhou Arauja-Wilsona a Fily srovnala. Po hodině hry vrátil Východočechům vedení Záviška, aspoň bod zařídil domácím Vedral. Jihlava z posledních čtyř kol jen jednou vyhrála, Chrudim podruhé za sebou bodovala a je dvanáctá.

Na vítězství olomouckého "béčka" v Opavě se gólově podíleli Langer z penalty a Uriča, za Slezany zkorigoval výsledek Šigut. Sigma je na první nesestupové pozici, Opava nebodovala po třech kolech a zůstala sedmá.

Vyškov otočil s náhradou Sparty, Líšeň se rozjíždí

Sparťanskou rezervu poslal do vedení při druholigovém debutu obránce Stárek, jenž tečoval do sítě Hodoušovu střelu. Pražané vyhráli první půli popáté za sebou, tříbodový zisk ale slavili jen jednou.

Vyškov srovnal v 57. minutě, kdy zakončil samostatný únik Metsoko, a v 71. minutě dokonal obrat hlavou Bayo. V nastavení přidal pojistku z penalty Vintr. Vyškov doma zvládl vítězně i čtvrtý zápas v sezoně. Sparta nevyhrála potřetí za sebou a je na 13. místě.

Řezníček potvrdil střeleckou formu po hodině hry, kdy usměrnil do brány Endlův centr. Kapitán Zbrojovky dal v posledních třech utkáních pět branek, celkem má na kontě sedm gólů. Brno, které na jaře sestoupilo z nejvyšší soutěže, v druhé lize potřetí za sebou zvítězilo a posunulo se na čtvrtou příčku. Prostějov je předposlední.

Do formy se dostává i Líšeň. Druhý z brněnských týmů v soutěži proti Kroměříži z řady šancí skóroval jen ve 40. minutě, kdy se k tyči trefil Polášek. Líšeň doma potřetí za sebou zvítězila a naplno bodovala potřetí z posledních čtyř kol. Naopak Kroměříž podruhé po sobě prohrála 0:1.

7. kolo druhé fotbalové ligy:

Příbram – Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Kvítek – Černoevič, Cichra. ŽK: Vott – Peterka. Diváci: 815.

Jihlava – Chrudim 3:3 (2:2)
Branky: 40. Araujo-Wilson, 43. Fila, 77. Vedral – 20. Kesner, 29. Huf, 60. Záviška. Rozhodčí: Adámková – Líkař, Pospíšil. ŽK: Lacko, Vedral – Řezníček, Kesner, Floder. Diváci: 667.

Opava – Sigma Olomouc B 1:2 (0:1)
Branky: 81. Šigut – 7. Langer, 52. Uriča. Rozhodčí: Julínek – Hájek, Pochylý. ŽK: Blecha, Janoščín, Hýbl, Helebrand, Richter – Moses, Digaňa, Spáčil. Diváci: 1752.

Prostějov – Brno 0:1 (0:0)
Branka: 61. Řezníček. Rozhodčí: Petřík - Pfeifer, Vyhnanovský. ŽK: Bartolomeu, Spáčil, Gábriš - Smejkal, Šural. Diváci: 820.

Vyškov – Sparta Praha B 3:1 (0:1)
Branky: 57. Metsoko, 71. Bayo, 90.+2 Vintr z pen. - 28. Stárek. Rozhodčí: Opočenský - Leška, Dobrovolný. ŽK: Bayo, Coulibaly, Mafwenta, Štěpánek - Höjer. Diváci: 1458.

Líšeň – Kroměříž 1:0 (1:0)
Branka: 40. Polášek. Rozhodčí: Ulrich - Kotík, Bureš. ŽK: Sokol, Polášek - Cupák, Kudela, Oulehla, Červenka. ČK: 88. Kudela. Diváci: 628.

Žižkov – Vlašim 0:1 (0:0)
Branka: 66. Singhateh. Rozhodčí: Kotala - Dresler, Lakomý. ŽK: 37. Batioja, Muleme, Richter, Prošek - Onije, Kričfaluši, Singhateh, Janda, Toula, Breda, Hyský (trenér). ČK: 77. Hyský. Diváci: 820.

Varnsdorf – Táborsko 0:2 (0:1)
Branky: 32. Plachý, 82. Mach. Rozhodčí: Krejsa - Hádek, Mojžíš. ŽK: Stránský, Kubista, Švanda - Dordič, Kateřiňák, Matoušek, Varačka. Diváci: 695.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články