Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Příbram oživila postupové naděje, z vítězství se radoval i Hradec Králové

Exligová mužstva ve 14. kole druhé nejvyšší soutěže zabrala. Příbram doma porazila ambiciózní Opavu 3:1 a potvrdila, že "velké zápasy" v podzimní části zvládá. Hradec Králové si poradil s Vítkovicemi 2:0 a ukončil vítěznou sérii severomoravského soupeře. Trenérská rošáda naopak nepomohla Olympii Praha, která přenechala všechny body sestupem ohroženému Ústí nad Labem.

Karsten Ayong
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Opava nezačala vůbec dobře a ve 13. minutě prohrávala už 0:2. Nejprve se nádhernou střelou z přímého kopu blýskl středopolař Peter Grajciar a vzápětí proměnil samostatný nájezd Karsten Ayong.

Korekci skóre obstaral po změně stran pohotovou dorážkou Tomáš Smola, ale vyrovnat už Slezané nedokázali. Příbram naopak dvě minuty před koncem rozhodla prostřednictvím individuálního průniku a přesného zakončení v podání Jana Matouška.

Svěřenci kouče Romana Skuhravého padli dvakrát z posledních tří utkání a na České Budějovice i Třinec stále ztrácejí jeden bod. Oba rivalové však mají nedělní zápasy k dobru.

Ani pod novou trenérskou dvojicí Vladimír Skalba - Oldřich Pařízek, která nahradila odvolaného Miloše Sazimu, neukončila Olympia Praha čekání na vítězství. S o záchranu bojujícím Ústím nad Labem totiž prohrála 1:3 a připsala si třetí porážku za sebou. Severočeši poprvé vyhráli venku a od sestupového pásma je dělí tři body. Poslední Frýdek-Místek i předposlední Varnsdorf ovšem mají o zápas méně. Olympii patří osmá pozice.

Po říjnové sérii nezdarů se z vítězství radoval Hradec Králové, který doma udolal nebezpečné Vítkovice 2:0. První gól zaznamenal v 10. minutě nejlepší střelec FNL Jan Pázler a konečnou podobu výsledku dal v nastaveném čase Marek Krátký. 

14. kolo druhé fotbalové ligy:

Příbram - Opava 3:1 (2:0)
Branky: 10. Grajciar, 13. Ayong, 89. Matoušek - 62. Smola. Rozhodčí: Hrubeš - Flimmel, Vlček. ŽK: Zápotočný - Žídek. Diváci: 1162.

Hradec Králové - Vítkovice 2:0 (1:0)
Branky: 10. Pázler, 90.+2 Krátký. Rozhodčí: Slabý - Poživil, Petřík. ŽK: Shejbal, Krátký - Kučera, Mikula, Cverna. Diváci: 650.

Frýdek-Místek - Sokolov 0:0
Rozhodčí: Machálek - Dresler, Dohnálek. ŽK: Biolek, Chvěja, Literák, Ondráček, Kovařík - Mejdr, Machek. Diváci: 378.

Olympia Praha - Ústí nad Labem 1:3 (1:0)

Branky: 8. Katidis - 71. a 90.+1 Jindráček, 68. Procházka. Rozhodčí: Lerch - Myška, Černý. ŽK: Rothe, Duben, Liener, Katidis - Vaněk, Zeman, Leibl. Diváci: 286.

Viktoria Žižkov - Táborsko 0:2 (0:1)

Branky: 10. Nešický, 51. Mršič. Rozhodčí: Vojkovský - Ratajová, Šimáček. ŽK: Čermák - Navrátil. Diváci: 921.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články