Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Praha 3 hledá nového nájemce na stadion a chce se soudit s Viktorií Žižkov

Praha - Problémy Viktorie Žižkov se prohlubují. Městská část Praha 3 chce najít nového nájemce pro stadion v Seifertově ulici, kde klub působí. Radnice se zároveň bude s Viktorií soudit o částku 900 tisíc korun, kterou podle Prahy 3 klub dluží na nájemném.

Je nám líto, video expirovalo.
Praha 3 hledá nového nájemce na stadion na Žižkově

Finanční problémy Viktorie Žižkov přetrvávaly již několik let, v uplynulém roce však dospěly do nebývalých rozměrů. Klub podle tvrzení radnice neplatil za nájem, po jistou dobu rovněž neměl k dispozici tréninkový prostor a neplatil svým hráčům mzdu.

Viktoria Žižkov očekávala, že obdrží od Baníku Ostrava zhruba 8,4 milionu korun, které klub v březnu vyhrál v arbitráži týkající se přestupu Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala. Obvodní soud pro Prahu 6 však v polovině května rozhodl o tom, že Baník zatím Žižkovu částku platit nemusí, případ prý nebyl definitivně vyřešen.

Žižkov dělil od postupu do Synot ligy, který by znamenal větší dotace od FAČR i potenciálně vyšší sponzorské příspěvky, lepší součet vzájemných zápasů se Zlínem. S ním měla Viktoria na konci uplynulého ročníku stejný počet bodů, disponovala rovněž lepším rozdílem ve skóre než její soupeř.

Místo toho však Žižkov neobdržel licenci ani pro druhou ligu, která tak od nového roku startuje s 15 týmy, a bude hrát pouze třetí nejvyšší soutěž ČFL. Není rovněž jisté, kde bude Žižkov v příští sezoně působit, spekuluje se přitom o hřišti na Vítkově.

Zdroj
ČT sport, ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články