Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Pardubice se po výhře nad Jihlavou vrátily do čela, Zbrojovka přejela Žižkov

Pardubice díky dvěma gólům v úvodních deseti minutách porazily 2:1 Jihlavu a se zápasem k dobru drží bodový náskok na Brno, které přejelo Žižkov 6:1. Boj o třetí místo ve druhé lize, poslední zajišťující účast v baráži o postup, vede dál Dukla. Pražský celek ve 27. kole porazil 3:0 Chrudim. Na opačném konci tabulky si Sokolov poradil 1:0 s Varnsdorfem a opustil sestupové pásmo, kam poslal svého soupeře.

Úvodní smršť rozhodla. V páté minutě duelu Pardubic s Jihlavou se po Čelůstkově centru prosadil hlavou Černý. O pět minut později po další Čelůstkově přihrávce do vápna doputoval míč k Hlavatému, který v pádu zvýšil na 2:0. Vysočina snížila v 57. minutě díky Zoubelemu, který proměnil pokutový kop. V 87. minutě obdržel hostující trenér Kučera červenou kartu kvůli hozené lahvi na hřišti, přestože ji nehodil on.

Pardubice, které předtím dvakrát remizovaly, neprohrály už deset kol. Jihlava nenavázala na předchozí dvě výhry a potvrdila, že se jí venku v ligové sezoně nedaří. Na hřištích soupeřů naplno bodovala jen ve dvou ze 14 zápasů.

Zbrojovka si zastřílela

Brno nedalo čtvrtému Žižkovu šanci a ve 23. minutě vedlo už 3:0. Pak sice hosté snížili, ale do přestávky přidal svou druhou trefu v utkání Hladík a Zbrojovka ovládla první poločas 4:1. Ve druhé půli se podruhé v zápase prosadil Štepanovský a konečnou podobu výsledku dal Sedlák.

Zbrojovka natáhla sérii neporazitelnosti na čtrnáct zápasů a ve třetím ze čtyř posledních domácích utkání dala pět nebo více branek. Žižkov čeká na výhru tři kola. Na čtvrtém místě ho od třetí Dukly, které patří poslední příčka zajišťující baráž, dělí čtyři body. O další bod zpět je Hradec Králové, jenž ztratil v Prostějově. Votroci sice vedli po zásahu Vlkanovy, ale ve druhé půli otočili skóre Stříž a Píchal.

Poslední Vítkovice vybojovaly bod s Líšní, se kterou doma prohrávaly už 0:2. Ve druhém poločase ale během dvou minut dokázali Ostravané vyrovnat, když se nejprve prosadil Holiš a poté Chvěja. Vítkovice dělí od příček zajišťujících záchranu devět bodů.

Po dvou týdnech v karanténě a třech odložených duelech nastoupil také Třinec, který nehrál kvůli pozitivnímu testu na koronavirus u jednoho z hráčů. Slezané díky remíze 3:3 v Ústí nad Labem po třech kolech bodovali a patří jim třinácté místo s odstupem šesti bodů od pásma sestupu. Ústí je sedmé.

O výhře Dukly rozhodli Ayong a Kozma s Preislerem a domácí potvrdili dobrou formu, když počtvrté za sebou dali minimálně tři góly. Pražané mají díky čtvrté výhře v řadě na třetím místě náskok čtyř bodů před čtvrtým Žižkovem, který má však o zápas méně.

Důležitou výhru v boji o udržení si připsal Sokolov. O vítězství nad Varnsdorfem rozhodl Hasil a domácí tři kola před koncem opustili sestupové pásmo, do kterého naopak spadl jejich dnešní soupeř. Po šestizápasové sérii bez vítězství ztrácí na Sokolov jeden bod.

27. kolo druhé fotbalové ligy:

Pardubice - Jihlava 2:1 (2:0)

Branky: 5. Černý, 10. Hlavatý - 57. Zoubele z pen. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Vlasjuk. ŽK: Solil, Ewerton, Jeřábek - Fortelný, Diouf, Mikuš, Kučera (trenér), Smejkal. ČK: 87. Kučera (trenér Jihlavy). Diváci 650 (limit 5000 osob na stadionu).

Brno - Žižkov 6:1 (4:1)

Branky: 3. a 42. Hladík, 18. a 55. Štepanovský, 23. Růsek z pen., 80. Sedlák - 30. Súkenník. Rozhodčí: Franěk - Hock, Melichar. ŽK: Dreksa - Žežulka. Diváci: 3200 (limit 5000 osob na stadionu).

Prostějov - Hradec Králové 2:1 (0:1)

Branky: 58. Stříž, 64. Píchal - 21. Vlkanova. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Šteigl, Biolek, Bialek, Pernackyj - Urma, Martinec, Rada. Diváci: 496 (limit 5000 osob na stadionu).

Vlašim - Vyšehrad 1:1 (1:0)

Branky: 39. Janda - 52. Čvančara. Rozhodčí: Musil - Vodrážka, Lakomý. ŽK: Diamé (Vlašim). Diváci: 565 (limit 5000 osob na stadionu).

Ústí nad Labem - Třinec 3:3 (2:1)

Branky: 18. a 72. z pen. Richter, 44. Dramé - 32. a 58. Valenta, 74. Puchel. Rozhodčí: Cihlář - Klupák, Mikeska. ŽK: Richter, Bassey, Miskovič, Matějka - Kušnír, Hlúpik, Šula. Diváci: 876 (limit 5000 osob na stadionu).

Dukla Praha - Chrudim 3:0 (2:0)

Branky: 4. Ayong, 33. Kozma, 53. Preisler. Rozhodčí: Dorušák - Horák, Váňa. ŽK: Ayong, Krunert, Piroch - Vencl, Drahoš. Diváci: 462 (limit 5000 osob na stadionu).

Sokolov - Varnsdorf 1:0 (1:0)

Branka: 7. Hasil. Rozhodčí: Denev - Koval, Vitner. ŽK: Skopec, Čihák - Bláha, Novák. ČK: 90.+1 Lehoczki (Varnsdorf). Diváci: 490 (limit 5000 osob na stadionu)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články