Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Papadopulos se s kariérou rozloučil postupem Karviné, na ligu si už kvůli zdraví netroufá

Bývalý reprezentační útočník Michal Papadopulos po postupu Karviné do nejvyšší soutěže oznámil konec kariéry. Osmatřicetiletý fotbalista odehrál poslední zápas dnes v závěrečném 30. kole druhé ligy, ve kterém jeho tým udolal doma 1:0 Třinec a uhájil první příčku v soutěži.

Papadopulos zvažoval konec kariéry už po loňském sestupu do druhé ligy. Nakonec pokračoval a mohl se dnes vítězně rozloučit před více než třemi tisícovkami diváků.

"Bylo to těžké rozhodnutí, ale vyplatilo se, rozhodně nelituji. Je lepší končit postupem než pádem z ligy," řekl Papadopulos.

Karviná vstupovala do slezského derby proti jistě sestupujícímu Třinci s vědomím, že jí k přímému postupu stačí uhrát bod. Až do 87. minuty byl stav 0:0, pak rozhodl jedinou brankou domácí Daniel Bartl.

"Musím Danovi poděkovat, tak jsem si to totiž představoval, abych se rozloučil výhrou. Je to můj nejlepší kámoš z týmu, jsem rád, že mi dal takový dárek," usmál se Papadopulos, který Bartlovi gól připravil vyhraným hlavičkovým soubojem.

Útočník s šesti reprezentačními starty přišel na hřiště jako střídající hráč v 56. minutě. Krátce po Bartlově trefě ho trenér Tomáš Hejdušek stáhl zpátky. Papadopulos přitom cestou ze hřiště prošel uličkou, kterou mu připravili spoluhráči.

"Symbolika, jsem za to vděčný. Tým to udělal krásně. Byl jsem dojatý, hodně mě to potěšilo," přiznal bývalý hráč londýnského Arsenalu, Leverkusenu nebo nizozemského Heerenveenu.

Velkou část kariéry strávil Papadopulos rovněž v polské lize, kde nastupoval za Lubin, Kielce a Gliwice, se kterými získal v sezoně 2018/19 jediný mistrovský titul v kariéře.

Po závěrečném hvizdu propukly na trávníku velké oslavy. Během podzimu přitom Karviná poztrácela hodně bodů, na jaře ale přidala a splnila postupový cíl.

"Nebyla to vůbec jednoduchá cesta, po sestupu se tvořil skoro nový tým. Ale od zimy jsme udělali kus práce. Jsem rád, že liga bude zase v Karviné," radoval se Papadopulos

Ostravský rodák hrál v české lize i za mateřský Baník a Mladou Boleslav. Autor 33 branek v domácí soutěži zatím neví, jestli bude v Karviné pokračovat v nějaké roli i po konci kariéry. Na hřiště už se ale určitě nevrátí.

"Stoprocentně, zdravotní stav už mi to nedovolí. Na ligu si už nevěřím, koleno není dobré pokoušet. V profesionálním fotbale už je konec definitivní. Mám rodinu, děti, chci se jim věnovat, lyžovat s nimi, než abych se odrovnal," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články