Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ostrava i Opava vyhrály jasně 3:0, Engellman zajistil hattrickem Žižkovu bod

Praha – Fotbalisté Ostravy a Opavy si ve 3. kole druhé ligy připsali shodně venkovní výhry 3:0, Baník v Ústí nad Labem a Slezský FC ve Znojmě. V neúplné tabulce okupují oba týmy čelo pořadí. Sesadit je mohou jen České Budějovice, které ve Varnsdorfu budou v neděli útočit na třetí výhru v sezoně. Skvělý výkon předvedl útočník Žižkova Vojtěch Engelmann, jenž hattrickem zajistil svému týmu remízu 4:4 v Třinci.

SFC Opava
zdroj: www.ultrasopava.cz autor: skylarinho

Ostravané vezou tři body z Ústí nad Labem, ale už ve 3. minutě mohli udeřit domácí, jenže Pouček trefil jen tyč. Ani další šance Ústí nevyužilo, naopak ve 24. minutě využil Stáňa chybu domácí obrany a otevřel skóre.

Od té doby měl Baník na hřišti převahu, zvláště když byl před poločasem po druhé žluté kartě vyloučen domácí Jindráček. Navíc Stáňa hned vzápětí po další chybě ústecké obrany zvýšil. A v 54. minutě přidal třetí gól po brejku Urgela.

Zápas ve Znojmě poznamenala 21. minuta, kdy opavský gólman Fendrich fauloval mimo vápno, ale dostal k nelibosti domácích fanoušků jen žlutou kartu. Po následné standardní situaci navíc Svozil trefil jen břevno. Naopak minutu na to Schaffartzik hlavou poslal Opavu do vedení.

Po hodině hry hosté po brejku zvýšili, když se rovněž hlavou prosadil Smola. A čtyři minuty před koncem zpečetil opavské vítězství obloučkem přes brankáře Janetzký.

Žižkovu se nepovedl první poločas a inkasoval od Hoška a Málka. Dvě minuty po změně stran se poprvé trefil Engelmann, ale Bedecs brzy po něm zvýšil na 3:1. Poté přišly chvíle hostů, kteří po dvou trefách Engelmanna a jedné Dočekala skóre dokonce otočili. Krišto v 81. minutě však domácím zařídil alespoň remízu. Třinec stejně jako Viktoria čeká na první výhru v ročníku.

Z té se naopak mohl radovat Sokolov, jenž doma brankou Glasera z 84. minuty zdolal 1:0 Prostějov. Další nováček FNL má po dvou odehraných zápasech na kontě jediný bod.

3. kolo druhé fotbalové ligy:

Ústí nad Labem - Baník Ostrava 0:3 (0:2)

Branky: 24. a 45. Stáňa, 54. Urgela. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Vlček. ŽK: Jindráček - Hučko, Nerad. ČK: 44. Jindráček. Diváci: 2566.

Znojmo - Opava 0:3 (0:1)

Branky: 23. Schaffartzik, 60. Smola, 86. Janetzký. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Vodrážka. ŽK: Šumbera, Odehnal - Fendrich. Diváci: 1374.

Fotbal Třinec - Viktoria Žižkov 4:4 (2:0)

Branky: 17. Hošek, 32. Málek, 55. Bedecs, 81. Krišto - 47., 57. a 64. Engelmann, 73. Dočekal. Rozhodčí: Marek - Podaný, Hájek. ŽK: Bedecs, Málek - Opluštil. Diváci: 418.

Baník Sokolov - 1. SK Prostějov 1:0 (0:0)

Branka: 84. Glaser. Rozhodčí: Váňa - Fišer, Flimmel. ŽK: Strada, Vondráček, Mejdr - Kroupa, Šteigl, Skwarczek. Diváci: 580.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články