Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Oslabený Sokolov udolal Budějovice a přeskočil je v tabulce

Praha – Jen jedno kolo vydrželi v čele druhé ligy fotbalisté Táborska. Ti v 18. kole překvapivě prohráli na hřišti Mostu 1:2 a na první pozici je vystřídal Hradec Králové. Votroci doma porazili Třinec 3:1 a před svým soupeřem mají náskok jednoho bodu. Vítězství si připsalo i třetí Ústí, které zdolalo Karvinou 2:1.

Hradec vyhrál nad Třincem především zásluhou Malinského. Domácí záložník se poprvé trefil po individuální akci v 17. minutě a druhou branku přidal hned po přestávce. Třinec sice snížil, ale výhru hostům pojistil z penalty patnáctým gólem nejlepší střelec soutěže Vaněček.

Protože vítězství posunulo Hradec do čela tabulky, Táborsko o pár hodin později nastoupilo v Mostě s vědomím, že musí bodovat. To se ale hostům, kteří naposledy prohráli v pátém kole ve Frýdku-Místku, nepodařilo.

Po bezbrankovém prvním poločase sice poslal Táborsko do vedení Vukadinovič, domácí ale zápas otočili. Po hodině hry vyrovnal z dorážky Surynek a vítěznou branku dal dvě minuty před koncem Jiří Procházka. 

Oslabený Sokolov udolal Budějovice a přeskočil je v tabulce

Českým Budějovicím zápas v Sokolově příliš nevyšel. V první půli se do dobré šance dostal jen Linhart, kterého skvěle vychytal brankář Krbeček. Na obrazu hry nic nezměnilo ani vyloučení domácího Machka. Hosté z přesilové hry vytěžili jen nepříjemnou střelu Herzána a Klesa v závěru v dobré pozici přestřelil. Jinak výrazněji domácí branku neohrozili. Naopak na domácí straně Vaněček našel centrem Vondráčka, který hlavou rozhodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sokolov - České Budějovice

O bod před Sokolovem je na třetím místě Ústí nad Labem, které nedopustilo třetí prohru v řadě a otočilo duel s Karvinou. Ta vedla brankou Fialy, který využil první nebezpečnější akci hostů. Jenže v 58. minutě fauloval ve vápně Knötig domácího Veverku, sudí ho vyloučil a nařídil penaltu, kterou Jursa proměnil. Přesilovou hru pak využil střídající Smola a zařídil Severočechům vítězství 2:1.

Ani vyloučení soupeře nepomohlo Bohemians Praha doma v souboji s Pardubicemi. Hosté vedli po poločase 0:2 po trefě Poučka a vlastní brance Hochmeistera, jenže hned v úvodu druhé půle dostal červenou kartu Fikejz a Bohemians měli celý poločas na změnu skóre. Pardubická obrana ale drama nedovolila, naopak v závěru dokonal výhru 3:0 střídající Hundák. Pardubice vyhrály i druhý jarní zápas bez inkasovaného gólu.

Vlašim si poradila s Vltavínem, Zlín pouze remizoval

Porážky Bohemians mohl využít Vltavín k posunu z posledního místa tabulky, ale ve Vlašimi nenavázal na vítězství z minulého vzájemného duelu a prohrál 1:2. Domácí celek dal obě branky v první půli zásluhou Favzího a Suse, Podzimek sice po změně stran snížil, ale Vlašim už výhru nepustila. Tým zkušeného trenéra Petržely tak udělal důležitý krok za záchranou, na sestupové příčky má už náskok čtyř bodů.

Jednu z posledních možností na zvýšení šancí na záchranu bude mít Vltavín v příštím kole, kdy se utká se Zlínem. Ten dnes bodoval potřetí za sebou, když remizoval 0:0 ve Frýdku-Místku a má 18 bodů, stejně jako Vlašim a Třinec.

Fotbalová národní liga - 18. kolo:

Bohemians Praha - Pardubice 0:3 (0:2),  Sokolov - České Budějovice 1:0 (0:0), Ústí nad Labem - Karviná 2:1 (0:1), Frýdek-Místek - Zlín 0:0, Vlašim - Vltavín 2:1 (2:0), Varnsdorf - Žižkov 0:1 (0:0), Hradec Králové - Třinec 3:1 (1:0), Most - Táborsko 2:1 (0:0).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články